Nevenko Herceg: Cilj nam je obnoviti sve škole u HNŽ

nevenko herceg u neumu
nevenko herceg u neumu
... Neum, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Radni posjet započeo je susretom s dr. Živkom Matuškom, načelnikom Općine i njegovim suradnicima. Teme sastanka bile su provedba strateških općinskih projekata koji se realiziraju u suradnji s Vladom, priprema za početak ljetne sezone i suradnja na apliciranju projekta za fondove EU.

Razgovarano je i o obnovi Osnovne škole kardinala Stepinca u Neumu u sklopu Projekta energetske učinkovitosti. Vlada će za „utopljavanje" Škole, čime će biti ostvarene značajne uštede troškova grijanja i hlađenja, ali i osigurani bolji uvjeti za boravak i rad učenika i djelatnika škole, izdvojiti oko 150.000 KM.

„Škola u Neumu je još jedna škola koju želimo urediti i obnoviti s ciljem poboljšanja uvjeta u obrazovanju. Korak po korak, sve smo bliže ostvarenju zadanog cilja - obnovi svih javnih objekata u Županiji", kazao je premijer Herceg.

Nakon obilaska Škole, premijer Herceg, zajedno s Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i načelnikom Matuškom, obišao je gradilište nove šetnice, čiju izgradnju sufinancira Vlada.

„Današnji posjet potvrda je kako smo Vlada cijele Županije i kako u svakoj našoj općini podupiremo značajne općinske infrastrukturne i druge projekte. Pored drugih značajnih projekata, među kojima mogu izdvojiti sufinanciranje regionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum-Mljetski kanal i regionalnog vodovoda Gabela-Svitava-Neum, prepoznali smo vrijednost izgradnje nove šetnice koja upotpunjuje turističku ponudu jedinog našega morskog bisera. Na susretu s općinskim čelništvom usuglasili smo i buduće korake kada je u pitanju suradnja sa susjednim općinama, pripremanje projekta i zajednički nastup prema fondovima EU", kazao je predsjednik Herceg.

Govoreći o Neumu kao najznačajnijoj turističkoj destinaciji, Herceg je kazao kako je s načelnikom Matuškom razgovarao i o ponovnom pokretanju manifestacije kojom bi se obilježio početak ljetne turističke sezone i još više afirmirali neumski turistički potencijali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Herceg je, također, sudjelovao i na radnom sastanku provedbe Projekta integralnog upravljanja obalnim područjem.