FOTO/VIDEO  U Mostaru otvoren sajam rukotvorina "Creativa is OK"

ručni radovi
"Čestitam organizatorima i vjerujem da će ovaj sajam zaživjeti i da će Mostar postati poznat po kreativnim ljudima. Mostar je turistička destinacija svakim danom sve poznatija u svijetu i mislim da će ovakvi sajmovi doprinjeti budućem turističkom i ekonomskom razvoju grada", kazao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić-

Bh. sajam rukotvorina pod nazivom "Creativa is OK" organizira Udruga "Očima kreativaca, a na istom sudjeluje oko 50 izlagača iz cijele BiH.

"Imamo izlagače iz Sarajeva, Zavidovića, Travnika, Čapljine, Širokog, Gruda i naravno Mostara. Oduševljeni smo odazivom i žao nam je što neke kolegice zbog organičenog prostora nisu mogle izložiti svoje radove. Nadamo se da ćemo iduće godine imati izlagače iz susjednih zemalja, te da će sajam postati tradicionalan", istaknula je predsjednica Udruge "Očima kreativaca" Snježana Babić.

Sajam je i humanitarnog karaktera, pa se skupljaju prilozi za Osnovnu školu djece s posebnim potrebama Mostar.

"Ideju za organizaciju sajma pokrenuli smo preko Facebooka i uspjeli smo okupiti izlagače iz cijele BiH. Oni su se zdušno odazvali našem pozivu posebno, jer je radi o sajmu humanitarnog karaktera, odnosno za pomoć Osnovnoj školi djece s posebnim potrebama Mostara. Pozivam sve ljude da nas posjete i da vide rukotvorine koje su prihvatljive i oku i džepu",riječi su potpredsjednice Udruge "Očima kreativaca" Ljiljane Badalić.

Na sajmu će, također, biti upriličen edukativno-zabavni program za najmlađe te mini revija s kreacijama izlagača.