FOTO  Svečanost 3. Dana otvorenih vrata na Studiju glazbene umjetnosti FPMOZ Sveučilišta u Mostaru

fpmoz

Svečanost je održana u prostorijama Fakulteta. kampus Rodoč.
Na početku svečanosti prisutnima se obratila prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Zora Pilić uputivši pozdrave kolegama i kolegicama, sadašnjim i budućim studentima te poručujući kako su Dani otvorenih vrata dobra prigoda za upoznavanje i osposobljavanje kandidata za nova glazbena dostignuća, razvoj glazbene kreativnosti i sklonosti prema glazbi te kako ovakva događanja daju maturantima i maturanticama priliku iskušati svoja znanja i sposobnosti u jednom posebnom prijateljskom ozračju.

„Ovaj događaj ima za cilj dati novi poticaj glazbenom životu, obogaćivanje kulturnog i umjetničkog života Mostara, ali i šire društvene zajednice. Kroz ova događanja nastojat ćemo pokazati kolika je zapravo važnost glazbe u jačanju one duhovne komponente koja je neizbježna u životu svakog čovjeka, odnosno prikazati važnost glazbe kao emotivnu umjetnost koja čini čovjeka boljim", kazala je u pozdravnom govoru prodekanica Pilić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su studenti teoretskih i instrumentalnih smjerova, solo pjevanja te Komorni pjevački ansambl Pro arte Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, pod vodstvom doc. Katje Krolo-Šarac. Prilažemo program u cijelosti:

1. DmitrijeD. Šostakovič: Pet komada za dvije violine i klavir
Ana Marija Miličević, klavir
Anica Ištuk, violina
Ante Slišković, violina
2. Antonio Caldara: Stabat Mater
Komorni pjevački ansambl Pro arte
3. F. Chopin: Poloneza u c-molu op.40 br. 2
Brigita Šilić, klavir
4. Joseph M. Macalle: Amapola
Marijo Bevanda, bariton
mr.art. Amela Plosko, klavir

Tijekom Dana otvorenih vrata održane su glazbene radionice iz Violine, Klavira, Harmonike, Solfeggia, Teorije glazbe te radionica Solo pjevanja. U sljedećem tjednu očekuju nas još radionice Flaute i Gitare, te zatvaranje 3. Dana otvorenih vrata koje će se upriličiti korizmenim koncertom pod nazivom Miserere mei, Deus koji će se održati u srijedu, 18. ožujka u Kapelici Franjevačke crkve u Mostaru s početkom u 19:00 sati. Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate 3. Dane otvorenih vrata Studija glazbene umjetnosti te da sa zvucima gregorijanskih korala zajedno dočekamo veliki katolički blagdan Uskrs!

Lidija Vladić-Mandarić