Sorensen u Mostaru: Za sve projekte izuzetno je bitna politička stabilnost

Peter Sorensen, Ljubo Bešlić, Marin Raspudić
Na početku posjeta sastao se s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem s kojim je razgovarao o projektima u Mostaru koji se odnose na pročistač i kolektor otpadnih voda, deponiju krutog otpada, sportsku dvoranu.

- Za sve ove projekte izuzetno je bitna politička stabilnost i bitno je kako se upravlja ovim mjestom. S naše strane, mi smo tu, i voljni smo investirati - istaknuo je Sorensen u izjavi za medije nakon sastanka s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem.

Pozvao je političare na stvaranje uvjeta da se sa sredstvima, koja će se osigurati, upravlja na dobar način.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je u izjavi za medije kako je tijekom razgovora bilo riječi i o obilježavanju 10. obljetnice projekta obnove Starog mosta i 20. obljetnice dolaska Europske komisije u Mostar.

Nakon izjava za medije u gradskoj Vijećnici upriličena je prezentacija studije koju je financirala EU za rekonstrukciju Međunarodne zračne luke u Mostaru.

- Danas ćemo razgovarati i o projektu Međunarodne zračne luke Mostar koja bi potencijalno, ako se iskoristi na dobar način, mogla postati izvor zapošljavanja za ljude u ovoj regiji, kao i izvor ekonomskog prosperiteta - istaknuo je Sorensen.

Direktor Međunarodne zračne luke Mostar Marin Raspudić istaknuo je zadovoljstvo što je EU prepoznala projekt te zračne luke koja može poboljšati razvoj Mostara te naglasio kako Zračna luka ima budućnost.

Sorensen će tijekom današnjeg posjeta Mostaru obići i sportsku dvoranu u Centru II koja je u izgradnji, a za što je zainteresirana EU. Posjetit će, također, Glazbenu školu i susrest će se s talentiranim mladim sportašima Mostara.