Smetaju im poduzetničke zone

link, poslovniportal.ba, poduzetnička zona
U izjavi Poslovnom portalu, Tomislav Majić, Predsjednik udruge za poduzetništvo Link rekao je za tekst u današnjem Dnevnom avazu kako se radi o klasičnoj zlouporabi medija u dnevno-političke i sitno interesne svrhe. Grad nije poklonio zemljište Linku, kaže Majić i dodaje kako je Link samo odabran voditi poduzetničku zonu koja će i dalje ostati u vlasništvu Grada. 

"Link koji pruža tehničku i financijsku potporu iza sebe ima niz uspješnih projekata slične namjene, poput poslovnih inkubatora u Trebinju i Jablanici. S druge strane Grad Mostar nije uspio sam realizirati niti jedan sličan projekt" kaže Majić i pojašnjava kako jedini razlog kašnjenja realiacije projekta je to što Grad, u stanju kakvom je bio u međuvremenu, nije ispunio svoje obveze vezane za dokumentaciju.

Poduzetnici u Mostaru ostali su jutros začuđeni pisanjem sarajevskog lista. "Radončić, i sam poduzetnik, računa na naše glasove na predstojećim izborima. Teško kako će ih ovakvim pisanjem svog lista dobiti" rekao nam je vlasnik jedne građevinske tvrtke u Mostaru. "Upitajte se samo što to pojedini vjećnici traže ovakvim istupima - umjesto poduzetničkog centra neke stambeno-poslovne objekte? Umjesto proizvodnih hala - poslovne prostore za butike i trgovine?"

Podsjetimo, sarajevski Dnevni avaz okomio se danas na odluku Gradskog vijeća Mostara o ustapanju zemljišta na području Južnog logora Udruzi za poduzetništvo i posao Link iz Mostara. Iako je odluka donesena na prijedlog gradonačelnika te stručna mišljenja nadležnih službi i pravobraniteljstva, kako bi se na spomenutom zemljištu gradila poduzetnička zona, sarajevski dnevni list smatra je "skandaloznom" i "paradoksalnom".

Svoju ocjenu list temelji na izjavi Ibrahima Rahimića, vjećnika SDA u Gradskom vijeću koji kaže kako se radi o skandaloznoj odluci bivšeg saziva GV-a i ističe kako ona neće biti provedena. Rahimić smatra kako Grad ovako vrijedno zemljište nije smio dati jednoj udruzi nego je trebao sam poduzeti aktivnosti da od tog područja napravi stambeno-poslovnu zonu!

15.3.2010.
Poslovni portal

POSLOVNI PORTAL
poslovniportal.ba : poslovniportal.info : pincom.biz