Sa sjednice Stožera Civilne zaštite Grada Mostara

Kako je priopćeno iz Stožera civilne zaštite Grad Mostara, pripadnici HGSS imali su jednu složenu intervenciju na Brkanovom Brdu, a radilo se prebacivanju pacijenta koji je imao moždani udar u bolnicu, što je uspješno obavljeno. Službe su radile i na dostavi hrane na Vrde.

Pripadnici Crvenog križa Mostar radili suna pripremi i distribuciji hrane u Međine i Lokve, a posebice je bila zahtjevna dostava hrane u Gornji Salakovac, gdje su u vrlo teškim uvjetima smješteno 15 starijih osoba i djece, koji su u ingerenciji Federacije BiH.

Istaknuto je kako su ponovo čišćenje brojne prometnice i dijelovi grada, ali da još nisu očišćenje prometnice za Vrde, Rašku Goru, Đubrane, Rujišta i do repetitora, te kako će te aktivnosti danas biti prioritet. Također, danas će se, između ostalih, čistiti i put prema Vardi i Gornjim Vrapčićima.

Pozvani su vlasnici osobnih automobila u ulicama Splitska, Glavna -Titova, te ulicama na potezu od Balinovca do crkve sv. Petra i Pavla, da do 10 sati sklone vozila kako bi se nesmetano mogao čistiti i odvoziti snijeg.

JP "Komos" i JP "Parkovi" danas će nastaviti odvoz smeća, a JP "MO BUS" prometovati će po već ranije utvrđenom redoslijedu u danima vikenda.

Tijekom sjednice istaknuto je kako su pripadnici vatrogasne postrojbe imali dvije intervencije, a opskrba vodom i strujom je bila s određenim poteškoćama uredna.

Pripadnici OS BiH bili su angažirani sa svojim strojevima, dok su helikopteri bili prizemljeni.

Posebice je istaknut problem procedura jer da bi Stožer civilne zaštite Grada Mostara angažirao helikoptere potrebno je poštovati vrlo složenu proceduru od podnošenja zahtjeva prema županijskom, pa on federalnom stožeru preko, državne razine, Ministarstva obrane BiH, Predsjedništva, što znatno usporava i smanjuje njihovu pravovremenu akciju i učinkovitost.

Radno vrijeme Doma zdravlja i područnih ambulanti danas je kao i svake nedjelje.

Svi uposlenici Grada Mostara i gradskih službi u ponedjeljak, 13. veljače 2012. godine moraju se javiti na posao jer je od ponedjeljka radni dan.

Također, od ponedjeljka će kao dežurni raditi tri vrtića i to:
"Jasmin" u Fejićevoj ulici, "Radobolja" u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog i "Mrvica" u TC Piramida.

Fena