Romeo Biokšić: Nama ovo ne ide u korist, ovo je samo produbljivanje naše agonije

Aluminij prosvjed
Aluminij prosvjed

Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika “Aluminija”, kazao je da nakon sastanka Kriznog odbora Aluminija na kojem su sudjelovali predstavnici Uprave, Nadzornog odbora i Sindikata, konkrentnih rješenja nije bilo.

Dva i pol sata trajao je sastanak u sjedištu Aluminija u Mostaru s ciljem da se iznađe rješenje za radnike nakon što je proizvodnja u ovom nekadašnjem bh. gigantu ugašena.

“Opet su ostali na nekim obećanjima i zaključcima. Zaključak je da se do 31. 7. uradi plan i program zbrinjavanja radnika po pogonima. Nakon plana i programa zbrinjavanja radnika bit će ponuđena otpremnina. Tek nakon tih odluka koje su na upravljačkim tijelima znat ćemo nešto podrobnije. Nama ovo ne ide u korist, po nama je ovo samo produbljivanje naše agonije”, kazao je Biokšić.

Radnici su već ranije obaviješteni kako je Krizni odbor kontaktirao sve banke u kojima radnici imaju kredite tražeći da se odgode termini plaćanja rata.

“Zaduženja naših djelatnika kod komercijalnih banaka se kreću negdje oko 14,5 milijuna KM. Mi smo se, iskreno, nadali da će naše službe na današnjem sastanku izići sa tim planom, međutim do toga nije došlo. Sad im je Nadzorni odbor i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović naložio da se to što žurnije uradi i da se mi kao Sindikat upoznamo o kojem se broju djelatnika radi koji bi ostali na tim radnim mjestima”.