Radnici Aluminija zbijaju redove: Dosta je više obmana, i u ugašeni Aluminij dolaze vezom

Aluminij
hercegovina.info

Bivši poslijeratni radnici nekadašnjeg hercegovačkog giganta Aluminija d.d ponovno zbijaju redove i okupljaju se jer od gašenja Aluminija ništa nije poduzeto po pitanju tog poduzeća, a svakodnevno se javnost obmanjuje različitim priopćenjima, kaže predsjednik Sindikata Aluminija Romeo Biokšić. 

Najavljuje da će u ovom tjednu, a najkasnije početkom idućeg sazvati skup radnika zbog velikog nezadovoljstva koje vlada među njima. 

“Nezadovoljstvo ključa u vezi ponovnog pokretanja proizvodnih pogona u Aluminiju. Nakon velikih obećanja hrvatskih političkih predstavnika radnici se osjećaju prevareni i ostavljeni jer ništa od obećanog nije realizirano. Obećali su im ponovno pokretanje proizvodnje u tri etape do kraja 2019. i vraćanje na posao. Kako smo svjedoci godinu dana je već prošlo tek je minoran broj bivših djelatnika vraćen u pogon ljevaonice kod novog poslodavca dok je jedan manji broj(podobnih) još uvijek u random odnosu Aluminija d.d Mostar ugovorom o djelu, dok su ostala dva proizvodna pogona još uvijek na čekanju bez nekih ozbiljnijih priča oko ponovnog stavljanja hala u pogon””, zaključio je Biokšić.

Dodaje da optimistične obmane u javnosti koje nemaju veze sa stvarnošću još više iritiraju bivše zaposlenike dok ih je još ogromna većina na ulici bez bilo kakvih primanja I poziva za ponovni povratak. "Sve ovo nas je natjeralo da se ponovno aktiviramo i na sastanku odlučimo koje ćemo korake dalje poduzimati”, dodaje Biokšić. 

Najgore je, kaže on, što i u ugašeni Aluminij dolaze raznim vezama, a oni koji su gradili to poduzeće žive u neizvjesnosti.