Poznate osobe 2010. dočekuju u Mostaru

Nova godina

Mladi, a i stariji, uvijek se žale na to da u najluđoj noći nemaju gdje otići, kako se za njihovu starosnu dob ne organizira dovoljno sadržaja ili pak, u nedostatku argumenata, svatko komentira da u gradu na Neretvi nema odgovarajućeg prostora ili zabavljača. Mnogima je recesija ograničila mogućnosti pa će tako ostati zakinuti i za organiziranu proslavu najluđe noći. Pokušali smo doznati hoće li ova recesija spriječiti i poznate Mostarce da u veselom ozračju proslave novogodišnje blagdane.                                                                                                       

U krugu obitelji i prijatelja

Većina poznatih Mostaraca je odlučila u Novu 2010. ući u krugu obitelji i prijatelja. Neki od njih još se nisu odlučili gdje za Novu pa će to učiniti pred sami doček. Jedan od njih je i Mario Ivanković, kapetan HŠK Zrinjski.
“Zajedno s prijateljima planirao sam Novu godinu dočekati na Vlašiću u jednoj unajmljenoj kući, no nažalost ti su planovi propali, pa ću najvjerojatnije ovu Novu dočekati doma, eventualno na nekoj privatnoj zabavi, no još se ništa ne zna”, kaže Ivanković. U Mostaru ostaje i dr. neuropsihijatrije Dragan Babić kojem je najdraže dočekati Novu u opuštenoj atmosferi sa suprugom i u krugu najbližih prijatelja.
“Još nismo odlučili hoće li to biti neki restoran s manjim brojem gostiju ili ćemo Novu dočekati u kućnoj atmosferi. Svake godine organiziramo druženje uz dobru pjesmu i ples, i mislim da je takav način ulaska u Novu godinu nešto najljepše”, kazao je Babić, dodavši kako jedva čeka tu večer.
I premijer HNŽ-a Srećko Boras ne ide iz Mostara, te će Novu dočekati u obiteljskom ozračju i s prijateljima.

                                                                                                                                
Tradicionalni dočeci

“Ako Bog da sreće i zdravlja, božićne i novogodišnje blagdane ću provesti na sjeveru Slavonije s obitelji i rodbinom”, kaže dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Zoran Primorac, ističući kako to nije prvo takvo okupljanje, nego je to postala tradicija u njegovoj obitelji. Tradicije se i ove godine drži i Nada Dalipagić, poznata mostarska odvjetnica, koja već posljednjih deset godina sa suprugom, ocem i braćom proslavlja Novu godinu u hotelu Ero.
“Svake godine se dobro provedemo na dočeku pa se i ove godine nadam dobroj zabavi”, rekla je Dalipagić. I poznati nogometni trener Blaž Slišković će Novu godinu dočekati tradicionalno, u krugu obitelji. Kako je rekao popularni Baka, Nova nedočekana u Mostaru kao i da nije Nova godina. Zoran Rebac, poznati kirurg, još nije odlučio gdje će za Novu, ali se nada da će to biti s prijateljima i obitelji.
“Najvažnije mi je da sam sa svojima najbližima”, zaključio je dr. Rebac.

Bez dočeka na otvorenom

Ove godine će Mostarci biti zakinuti za doček Nove godine na otvorenom. Naime, zbog financijske krize Grad Mostar ove godine nema u planu apsolutno nikakav novogodišnji program, koji bi kao i prethodnih godina građanima omogućio masovno okupljanje na jednome mjestu kako bi uz zabavni program proslavili tu najluđu noć u godini. Trenutačno Grad ne raspolaže s apsolutno nikakvim novčanim sredstvima kojima bi realizirao bilo kakve projekte pa tako ni projekt dočeka Nove godine. S obzirom na to, građanima ne preostaje ništa drugo nego da se sami snađu i organiziraju vlastite zabave za najluđu noć, a uzimajući u obzir kako su do sada proslavljali, ne sumnjamo da će i ove godine to učiniti na najbolji mogući način.

Široka ponuda hotela i restorana

Pojedini vlasnici hotela i restorana su odlučili organizirati dočeke Nove godine i tako Mostarcima omogućiti da se dobro zabave. Tako hotel Ero već tradicionalno organizira doček ove najluđe noći. Za doček 2010. nudi večeru u obliku hladno-toplog buffeta i pjenušac uz grupu Glorija, koja će glazbenim zvucima upotpuniti ozračje. Od organizacije novogodišnje noći neće susprezati ni hotel Bristol, kao ni mnogi restorani koji već godinama za svoje goste priređuju ispraćaj Stare i doček Nove godine. Za veliki broj mladih Mostaraca proslava novogodišnje noći bit će organizirana u noćnom klubu “Ludnica”, koji se nalazi na južnom izlazu iz Mostara. Ulaz u ovaj klub će biti besplatan da bi što više mladih ljudi imalo mogućnost doći i dobro se zabaviti u ispraćaju Stare godine. Zabava će počet u 20 sati s bogatim programom uz novogodišnju tombolu i  bogate nagrade, a glazbenim zvucima grupa Galeb će se pobrinuti da svima doček Nove godine bude u pravom smisli te riječi i najluđa noć.

piše: Željko