Pokretanje stručne prakse za studente studija Turizam i zaštita okoliša, FPMOZ Sveučilište u Mostaru

FPMOZ, turizam i zaštita okoliša, FPMOZ, Mile Delić, FPMOZ, Mostar sveučilište, FPMOZ, dani matematike, FPMOZ, Dan biologije, FPMOZ, Klub mladih pedagoga, Mostar sveučilište, upis, sveučilište, FPMOZ, studij Informatike, Mostar, Dani otvorenih vrata, FPMOZ, dani matematike, Mostar, FPMOZ, glazbena kultura, FPMOZ, Sveučilište u Mostaru, FPMOZ, Filozofski fakultet, FPMOZ, Jesen na FPMOZ-u, Sveta misa, Zaštita voda u kršu, FPMOZ, index, Mostar, FPMOZ, Pedagogija, obrazovanje i nastava, Hrvatska, Sveučilište Mostar, Sveučilište Mostar

Sastanak je iniciran od strane FPMOZ sa osnovnom zadaćom aktiviranja i uobličavanja iskustava u realizaciji odrednica neophodnih za pokretanje stručne prakse na studiju Turizam i zaštita okoliša u Mostaru.

Sastanku su nazočili doc.dr.sc. Marin Ćorluka i doc.dr.sc. Ivan Madžar sa strane FPMOZ- Mostar, te prof.dr.sc. Ines Milohnić i prof.dr.sc. Vlado Galičić u ime FMTU- Opatija.
Stručna praksa predviđena je na oba smjera (Turizam i zaštita okoliša i Održivi razvoj turizma). Programom stručne prakse koji se izvodi tijekom ljetnog semestra želi se omogućiti studentima, 5. godine diplomskog studija Odjela za turizam i zaštitu okoliša, da se tijekom školovanja upoznaju s radnim mjestima i zadacima za koje se pripremaju.

Institucijama koje ih primaju na stručnu praksu daje se mogućnost regrutiranja mladih i kvalitetnih kadrova, koji će inovativnošću i kreativnošću doprinijeti razvoju istih.
Ovim programom se kroz stručnu praksu, nastoji umanjiti ''stres pronalaska prvog posla''. Ista treba stvoriti uvjete učenja te pokazati kako znanja stečena na fakultetu što bolje primijeniti u stvarnom okruženju.

Na taj način studenti se nabolje upoznaju s radom institucija u koje dolaze, radnim zadacima, djelatnicima, međuljudskim odnosima.. Sve to im osigurava kvalitetnu pripremu za uspješan poslovni angažman.
Mogućnost izvođenja stručne prakse planirana je unutar instituta za turizam, turističkih zajednica, turističkih agencija, hotela, institucija koje se bave zaštitom prirodnih i kulturnih dobara ili samih zaštićenih prostora.