POČINJU RADOVI Od ponedjeljka do bolnice na Bijelom Brijegu ide se okolo, ovo su alternative

Ulica kralja Petra Krešimira IV
Hercegovina.info

Kako je Grad Mostar kao investitora, izvijestio 'HP Investing' d.o.o, Mostar, kao izvođač radova odabran na javnom natječaju, l faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV,  trebala bi početi u ponedjeljak 24. 7. 2023. godine.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije spomenute ulice, iznosi oko 935 000 KM. Inače, u sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. 

Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280. Iz Grada još jednom obavještavaju javnost i apeliraju na strpljenje vozača i građana tijekom izvođenja radova jer ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada. 

Kako se tom ulicom prometuje i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, tijekom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoći kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

- U I fazi  radovi se izvode od križanja s ulicom kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod gradskog stadiona u dužini od cca 251m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona.

- U II fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Petra Rizza, priopćeno je iz Grada Mostara.

Alternativni smjerovi prema bolnici i naselju Bijeli Brijeg za vrijeme izvođenja I faze radova su: ulica Stjepan Radić (pored 'Mercatora'), ispod stadiona i dalje prema Bijelom Brijegu; zatim ulicom Stjepan Radić, pored Studentskog centra i dalje prema Bijelom Brijegu;

Dubrovačkom ulicom od zgrade 'Mostarka', pored 'Euroherca', ulicom Blajburških žrtava i dalje prema Bijelom Brijegu; još jedna alternativa je kroz naselje Balinovac, potom Ilićkom ulicom, skretanje desno kod kipa i dalje prema Bijelom Brijegu.