NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Počinje velika sanacija Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Mostaru

petra kresimira 4,ulica,Mostar,Obnova,HP investing

Grad Mostar kreće u veliku rekonstrukciju Ulice kralja Petra Krešimira lV., na potezu Rondo - Bijeli Brijeg.

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV. trebala bi krenuti do konca srpnja, a odabrani izvođač radova na javnom natječaju je HP Investing d.o.o Mostara, javlja grad Mostar.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije,  iznosi oko 935 000 KM.

petra kresimira 4,ulica,Mostar,Obnova,HP investing

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280Ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada. Kako se tom ulicom prometuje i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar,  tijekom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

FAZA I izvođenja radova – Plan preusmjerenja prometa Bijeli Brijeg – Avenija (Kralja Tomislava)

U I fazi  radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod stadiona u dužini od cca 251m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona.

petra kresimira 4,ulica,Mostar,Obnova,HP investing

FAZA II izvođenja radova – Plan preusmjerenja prometa Bijeli Brijeg – Avenija (Kralja Tomislava)

U II fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Rizza.

petra kresimira 4,ulica,Mostar,Obnova,HP investing

O točnom datumu početka radova na terenu i stupanju na snagu izmijenjenog režima prometa javnost će biti blagovremeno obaviještena, odnosno kada izvođač radova, HP Investing, obavi sve potrebne neophodne predradnje za ovaj složen projekt .