FOTO  Ovako će izgledati sportska dvorana u Centru II

sportska dvorana centar 2

Sportska dvorana O.Š. Ilija Jakovljević u naselju Centar II trebala bi se početi graditi sredinom ožujka ove godine. Projektna dokumentacija je urađena od strane projektanta ''ARHITEKT'' d.o.o. Mostar, Grad Mostar je izdao odobrenje za izgradnju, a nakon provedene natječajne procedure Grad Mostar je potpisao ugovore sa izvođačem radova i nadzornim organom. Izvođač radova je ''HERING'' d.d. Široki Brijeg, ugovorena vrijednost radova je 1.976.130 maraka.

Nadzor radova je ''RADIS'' d.o.o. Istočno Sarajevo, a ugovorena vrijednost nadzora je 10.062 KM. Rok izgradnje je 2 godine.  U tijeku su aktivnosti na izradi elaborate o uređenju gradilišta, kao i pribavljanje rješenja o privremenoj regulaciji prometa. Očekivani rok početka radova je sredina ožujka 2022. godine, priopćio je Grad Mostar. 

Sukladno izmjenama i dopunama regulacionog plana CENTAR II (Službeni glasnik Grada Mostara br. 11/12, Grad Mostar pristupio je izradi Idejnog i Glavnog projekta za izgradnju sportske dvorane uz O. Š. Ilija Jakovljević  u naselju Centar II .

Lokacija Osnovne škole Ilija Jakovljević u Mostaru je u naselju „Centar II“ uz koju je planirana izgradnja sportske dvorane i vanjskih igrališta.
Pristup školi odnosno školskom dvorištu je iz ulice Ante Starčevića sa južne strane.  Dvorana je locirana uz zapadnu granicu parcele škole, vodeći računa da se na preostalom dijelu parcele mogu izgraditi vanjska igrališta. 

Projektirana je višenamjenska školska dvorana za tjelesno obrazovanje, sa mogućnošću odigravanja utakmica iz sljedećih sportova: rukomet, košarka i odbojka.