Održan sastanak Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR-HB

UDVDR HR-HB, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, otvoreno pismo

Dana 11.02.2010. god. na sastanku održanom u Mostaru kojem su nazočili ratni zapovjednici višeg ranga i bivši djelatnici Ministarstva obrane FBiH koji su radili na provedbi Zakona o pravima iz braniteljsko-invalidske zaštite, raspravljali su na temu- Pravilnik o formiranju i radu revizorskih timova  za kontrolu i revizorskog tima za koordinaciju zakona o reviziji.

Ovaj Pravilnik bi trebao definirati tko može biti u komisiji i način rada komisije.

Prema našim informacijama ovaj Pravilnik je radila radna grupa imenovana od ministra Crnkića u kojoj nisu hrvatski članovi radne grupe dali suglasnost za ovaj Pravilnik.

Nedopustivo je da ovako važan Pravilnik koji definira kriterije za odabir ljudi u komisiji izbacuje ratne zapovjednike višeg ranga-svjedoke vremena iz sustava nadzora i ovlaštene djelatnike koji su poznavali propise i zakonske akte od 1994 god. do danas, a predviđa one profesije koje su bile potrebne za rad u KOS-u, AID-u i DB-u da bi se zaokružila optužba za zločinaćko udruženje i stvorili uvjeti za potpunu kriminalizaciju domovinskog rata.

Svaki vojnik je imao svoju organizacijsku jedinicu. Svaka jedinica je imala svoj ratni put i svoje zapovjedništvo, i jedini oni mogu vršiti nadzor i očistiti braniteljske redove od onih koje je Ministarstvo branitelja FBiH svojim propisima uvelo u pravo, i od prvotnih 300 tisuća pripadnika OS-a, tj. HVO-a, ABiH i Policije danas broji blizu 600 tisuća pripadnika.

Odbacujemo ovakav Pravilnik kao tendenciju za nečije planove  i prihvaćamo samo Pravilnik koji uvažava ratne zapovjednike-svedoke vremena, kao zaslužne i časne ljude koji su bili sposobni organizirati i voditi vojsku u ratu kao najbolje partnere za provođenje revizije.

 

 

Udruga dragovoljaca i veterana                                        Udruga organizatora otpora

domovinskog rata HR HB Mostar                                      HVO u BiH

PREDSJEDNIK UDRUGE                                                   PREDSJEDNIK UDRUGE

brigadir Petar Zelenika                                                         brigadir Jadran Topić

 

 

DOSTAVITI:

-predsjednik HDZ-a BiH dr.Dragan Čović

-predsjednik HSP-a, dr.Zvonko Jurišić

-predsjednik HDZ-a 1990, dr.Božo Ljubić

-Borjana Krišto, predsjednica Federacije

-Pavo Šljivić, savjetnik Predsjednice Federacije

-Albert Šunjić, ministar HNŽ

-Viktor Kvesić, ministar HNŽ

-Vlada FBiH, Vjekoslav Bevanda