Nova banka demantirala mostarske glasine

Nova banka Mostar
Hercegovina.info

Tragom glasina o većem broju zaraženih u poslovnicama 'Nove banke' u Mostaru, portal Hercegovina.info je kontaktirao centralu te banke u Banjaluci. Iz iste nam je stigao odgovor u kojem negiraju glasine, te tvrde kako poslovnice rade u redovnom terminu.

"Cilj nam je da damo doprinos u borbi protiv bolesti uzrokovane virusom covid-19, te da u suradnji s medijskim kućama utječemo na zaustavljanje širenja netočnih ili neprovjerenih informacija koje potiču strah i stigmatizaciju zbog bolesti.

U Mostaru, 'Nova banka' ima dvije poslovnice, jednu na adresi kralja Tvrtka 18, a drugu na adresi Ante Starčevića bb. Obje poslovnice 'Nove banke' rade po redovnom radnom vremenu, te navedenom činjenicom demantiramo navod da su svi ili većina zaposlenih oboljeli usljed zaraze virusom covid-19, jer u tom slučaju poslovanje ne bi bilo moguće zbog obavezne izolacije.

U uvjetima pandemije virusa covid-19, 'Nova banka' je poduzela sve potrebne mjere kako bi zaštitila svoje zaposlene, klijente i suradnike, te kako bi se osigurao kontinuiran rad Banke. U svrhu minimiziranja rizika, 'Nova banka' je uvela smjenski rad, preraspodjelu radnog vremena, te rad od kuće ili sa rezervnih lokacija.

Sve navedeno se odvija uz strožije sanitarne protokole, nošenje zaštitnih maski, ograničenje broja klijenata u šalterskom prostoru, te poštovanje preporučenog razmaka između klijenata. Odluke relevantnih institucija i zdravstvenih stručnjaka redovno se prate i na osnovu njih se vrši prilagođavanje poslovanja", navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje 'Nove banke'.