Na Sveučilištu u Mostaru organiziran info dan u vezi prijekta modernizacije nastavnih planova

Studenti Sveučilište Mostar
Po riječima Harisa Muhića, direktora Svjetskog sveučilišnog servisa BiH, koji je jedan od implementatora spomenutog projekta, danas je predstavljen Tempus projekt koji ima za cilj da kurikulumi bh. sveučilišta budu u skladu europskim standardima visokog obrazovanja kao i s potrebama tržišta rada.

"Jedan od prvih naših koraka je adaptacija nastavnih planova i programa koji bi i u Europi bili prepoznatljivi", kazao je Muhić, dodavši kako je projekt s realizacijom započeo krajem prošle godine, a planira se završiti u 2012..

"Do tada bi na svim sveučilištima u BiH trebali imati centre za modernizaciju nastavnih planova koji bi bili podrška nastavnom osoblju i koji bi bili kontakt između nadležnih ustanova i tržišta rada", pojasnio je Muhić.

Prorektorica za međunarodnu suradnju i poslovanje Sveučilišta u Mostaru Dražena Gašpar kazala je kako Sveučilište u Mostaru intenzivno sudjeluje u spomenutom projektu, dodavši da su odabrali dva pilot plana i nastavna programa, a to je Poslovna ekonomija i Strojarstvo

"Formirali smo tim koji sada radi na analizi postojećih planova i programa i na osnovu te analize pokušat ćemo vidjeti koje nastavne planove i programe trebamo osuvremeniti", pojasnila je Gašpar, napomenuvši i da Sveučilište u Mostaru ima svoj način rada i politiku za osiguravanje kvalitete nastavnih planova i programa a koja podrazumijeva reviziju nastavnih planova i programa svakih 3 do 5 godina

"Ovaj je projekt došao kao potpora našim ustaljenim aktivnostima i zahvaljujući njemu imamo mogućnost upoznati se s praksama na sveučilištima iz Europske unije", istaknula je Gašpar.

Fena