FOTO  MOSTARSKE ULICE Bili smo sa školskom i policijskom patrolom, vozači reagirali s osmijehom

Školske patrole Mostar
Hercegovina.info

Nastavljena je akcija 'Počela je školska godina' koju organizira Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBiH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno - preventivnog djelovanja u cestovnom prometu. 

Akcija se provodi u suradnji sa osnovnim školama s područja Mostara i Čitluka, te u suradnji sa službenicima MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije, odnosno nadležnim policijskim postajama.

Do danas su školske i policijske patrole bile na nekoliko lokacija (Rondo, Centar 2), a tijekom ovog dana posjetili smo patrole na području ispred osnovnih škola Ilići i Cim u kojima su osim službenika Policijske uprave Mostar i MAK-a sudjelovali učenici šestih razreda navedenih škola.

Djeca su dijelila promotivne materijale vozačima, te su im skretali pažnju na poštivanje brzine kretanja vozila u blizini škola, s posebnim osvrtom na najmlađe sudionike u prometu koji su tek krenuli s obrazovanjem.

Mnogi su bili susretljivi i oduševljeni školskim patrolama, te su imali samo pozitivne komentare na ovu akciju.

I narednih dva dana na ulicama možete vidjeti školsku i policijsku patrolu, a evo i na kojim lokacijama: 16. rujna akcija će se održati ispred škole 'Bartol Kašić' u Rodoču od 13 do 14 sati. Istog dana ova akcija će se održati na cesti ispred škole u Pologu od 11:30 do 12:30 sati.

Akcija će ispred škole 'Marin Držić' na Buni biti održana 17. rujna od 13:30 do 14:30 sati. Istog dana dječja patrola uz asistenciju policije će biti prisutna na magistralnoj cesti ispred škole u Kruševu u vremenu od 9:30 do 10:30 sati. Također, patrola će u vremenu od 11:30 do 12:30 sati biti prisutna ispred škole 'Fra Didak Buntić' u Čitluku.