DJECA NA CESTI Narednih dana na ulicama su i školske patrole

Školska patrola Rondo
Hercegovina.info/Arhiv

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBiH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno - preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno - preventivnu akciju pod nazivom 'Počela je školska godina'.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Akciju 'Počela je školska godina' u osnovnim školama ove godine ćemo provoditi u specifičnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

Akcija 'Počela je školska godina' obuhvaća rad školskih patrola (reguliranje prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole - školske patrole uz nadzor policije) samo uz suglasnost škole.

Tako će školska patrola u utorak 14.9. biti prisutna na prometnici ispred škole 'Ilija Jakovljević u utorak od 9 do 10 sati. Istog dana, ali u vremenu od 12:15 do 13:15 sati patrolu ćete moći sresti na Rondou.

Već 15. rujna patrola će biti ispred Osnovne škole Ilići u vremenu od 10 do 11 sati, a istog dana od 12:30 do 13:30 sati patrolu ćete moći sresti ispred Osnovne škole Cim. 16. rujna akcija će se održati ispred škole 'Bartol Kašić' u Rodoču od 13 do 14 sati.

Istog dana ova akcija će se održati na cesti ispred škole u Pologu od 11:30 do 12:30 sati.

Akcija će ispred škole 'Marin Držić' na Buni biti održana 17. rujna od 13:30 do 14:30 sati. Istog dana dječja patrola uz asistenciju policije će biti prisutna na magistralnoj cesti ispred škole u Kruševu u vremenu od 9:30 do 10:30 sati. Također, patrola će u vremenu od 11:30 do 12:30 sati biti prisutna ispred škole 'Fra Didak Buntić' u Čitluku.