FOTO  Mostar: Zagrljaj učitelja i učenika pod vatrometom konfeta

albert pehar, škola, Ilići

Naime, učenici i njihov razrednik Albert Pehar organizirali su petašicu, svečanost koja se sastojala iz tri dijela. Najprije je u ilićkoj školskoj dvorani održana jednosatna priredba. U sklopu priredbe učenici su pokazala svoje glumačka,recitatorska ,plesna i glazbena umijeća. Na kraju priredbe učitelj Albert Pehar je iznenadio svoje učenike prigodnim stihovima i zahvalnicama, a učenici su učitelju darivali prigodne darove kao znak zahvale što ih je učio 5 godina.

Najljepši trenutak večeri bio je zagrljaj učitelja i učenika pod vatrometom konfeta. Iz dvorane svi nazočni preselili su se na obližnje igralište gdje su tate pripremale roštilj a mame raznovrsna slana i slatka jela. I tu nije bio kraj. Za zabavni dio programa bio je zadužen poznati mostarski glazbenik Josip Bilać. Suza i emocija nije nedostajalo, kako zbog sreće u jednoj nezaboravnoj noći kako zbog rastanka učitelja i njegovih 18 učenika.

Možda je učiteljski posao danas podcijenjen, ali ovo je jedan od primjera uspješne suradnje na relaciji učitelj- učenici te učitelj- roditelji. Sinoć u Ilićima svi učenici mogli su pokazati što su naučili u proteklih pet godina,te istaknuti zajedništvo koje je u današnjem društvu i te kako potrebito. Nadamo se kako će i ovaj primjer biti poticaj i drugima da sve snage ulaže u mlade na kojima svijet ostaje, i da imaju razloga da opstanu i ostanu u našoj lijepoj Hercegovini.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info