MOSTAR Za promet vozila ulica u središtu Mostara se zatvara na jedan dan

Radovi Španjolski trg - Ero
Hercegovina.info

Kako je navedeno na službenoj stranici Grada Mostara, a prema priopćenju iz poduzeća 'HP Investing' d.o.o. Mostar, ulica Ante Starčevića, na dijelu od hotela 'Ero' do Španjolskog trga bit će zatvorena za promet motornih vozila u subotu 23.1. u vremenu od 8 do 16 sati.

Razlog zatvaranja za promet je spajanje oborinske odvodnje na kolektor kod hotela 'Ero' (profil P29).

U navedenoj ulici se promet proteklih dana odvijao usporeno zbog izvođenja radova na proširenju kolnika sa dvije na četiri trake, a uz to obavljaju se i dodatni radovi poput uklanjanja drvoreda, reklamnih panora i dr.

Iz ministarstva prometa i komunikacija FBiH su za Hercegovina.info priopćili: "Na temelju sporazuma o implementaciji projekata rekonstrukcije magistralnih cesta koje prolaze kroz Mostar, zaključenog između ministarstva prometa i komunikacija FBiH i Grada Mostara, Grad Mostar je proveo postupke javnih nabavki radova i nadzora, te na osnovu istih zaključio ugovor o izvođenju radova, te za pružanje usluga nadzora nad izvođenjem radova na predmetnoj dionici.

Sredstva za financiranje izvođenja radova i nadzor radova su osigurana kroz proračun navedenog ministarstva za 2020. godinu (Službene novine FBiH br. 17/20).

Projektom je predviđena izgradnja četverotračne prometnice sa razdjelnim 'zelenim' otokom u kojem je i nova javna rasvjeta, izgradnja pješačkih staza, te sadnja novih stabala, obzirom da se postojeća moraju posjeći. Iako je projektom predviđeno uklanjanje devastiranog objekta stare željezničke stanice, u ovoj fazi radova do istoga neće doći, jer nisu riješeni imovinsko - pravni odnosi na istom", navedeno je u priopćenju iz resornog ministarstva u prosincu 2020. godine.

Uporedo s ovim, izvode se radovi na potezu od nekadašnje zgrade 'Mljekare', prema vrhu Avenije i osnovnoj školi 'Ivan Gundulić' u naselju Rudnik. Promet se u tom dijelu grada odvija usporeno, te dijelom i obilaznicama kroz druga naselja, a postavljena je i privremena signalizacija. Podsjetit ćemo kako je na vrhu Avenije planirano i ukidanje semafora, te izgradnja kružnog toka.