Mostar: Odrediti udaljenost kafića i kladionica od školskih objekata

Mostar, briga, škole, kladionice, kafići, Mostar, izgradnja
Inače, Gradsko vijeće Grada Mostara na svojoj sjednici sredinom prošle godine donijelo je zaključak o prihvaćanju inicijative za izradu i donošenje Strategije za mlade Grada Mostara s ciljem poboljšanja statusa mladih u gradu, a posebice uključivanje mladih u društvene procese, zaštite ugroženih grupa, prevencije antisocijalnog i samodestruktivnog ponašanja te zaštite socijalnih prava mladih.

Početkom mjeseca rujna prošle godine Služba za odgoj, obrazovanje, mlade i sport pokrenula je proces anketiranja mladih s područja Grada Mostara. Ovisno o potrebama koje pokaže analiza anketnog istraživanja, utemeljit će se radna tijela za pojedine oblasti i probleme, a kroz njihov aktivan i produktivan rad planira se iznalaženje rješenja za probleme mladih, s mjerama i aktivnostima za njihovo izvršenje.


Strategijom za mlade Grada Mostara utvrdit će se mjere i aktivnosti za poboljšanje položaja mladih. Rad na izradi Nacrta Strategije za mlade Grada Mostara planiran je do kraja lipnja 2011. godine, nakon čega se predviđa postupak njezinog usvajanja od strane Gradskog vijeća do kraja 2011. godine.

Kako je priopćeno iz Gradskoj vijeća Mostara, na današnjoj je sjednici zaključeno da Gradonačelnik Mostara u roku od 30 dana osigura prostor za "Vijeće mladih", a u prijedlogu Proračuna za 2011., trebaju se uvrstiti amandamani Povjerenstva za mlade Gradskog vijeća Grada Mostara Također, do početka nove školske godine treba se pripremiti prijedlog odluke kojom će se odrediti udaljenost kafića koji toče alkohol i kladionica od školskih objekata

Gradsko vijeće Mostara na današnjoj je sjednici usvojilo odluku o isplati novčanih sredstava Zračnoj luci Mostar te za sanaciju uzletno-sletne staze-piste te za sanaciju osvijetljenja na uzletno-sletnoj stazi-pisti. Također je usvojena odluka o načinu načinu i postupku davanja u zakup poslovnih prostora Grada Mostara te odluka o radnom vremenu pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva na području Grada Mostara.

Vijeće je na sjednici razmatralo informaciju o projektu Španskog trga, zatim o tijeku realizacije infrastrukturnih projekata čiji je investitor Grad Mosta, te informaciju o stanju školskih objekata osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Grad Mostar, stoji u priopćenju.

Fena