MOSTAR Humanitarni sajam za pomoć prijevremeno rođenoj djeci

Humanitarni sajam u Mostaru za pomoć prijevremeno rođenoj djeci
Fena

Dvadesetak izlagača danas izlaže i prodaje svoje rukotvorine na humanitarnom sajmu "Hrabro srce" u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, kako bi pomogli Udruzi za nedonoščad Mostar koja brine o najmanjima, prijevremeno rođenima.

Na ovome sajmu snage su udružili predstavnici više mostarskih udruga, a jedna od organizatorica Nives Nikolić iz udruge "Zvončica" istaknula je kako je smisao ovakvih događaja pokazati da se zajedničkim snagama mogu postići dobri ciljevi.

"Danas ovdje izlažu oni koji žele pomoći u radu Udruzi za nedonoščad Mostar koja, po mom mišljenju, nije dobila dovoljno prostora u ovome gradu. Želimo javnosti približiti njihov rad koji je jako specifičan jer oni brinu o našim najmanjima", pojasnila je Nikolić za Fenu.

Pored udruge "Zvončica", na sajmu se predstavljaju i udruge "Univerzum žene", "Gledaj srcem", "Žene BiH", Inicijativa građana/ki grada Mostara i druge.

"Izlagači predstavljaju svoje rukotvorine, pletenine koje rade mlade djevojke, prirodnu kozmetiku, svijeće, božićne dekoracije, hobotnice koje pravi Udruga za nedonoščad, zatim knjige, prirodne sapune i slično. Tu je i slatko-slani stol na kome su predstavljene zdrave namirnice koje ne sadrže šećer, brašno, jaja i slično, te su pogodne za osobe s alergijama", kazala je Nikolić.

Nikolić se na kraju osvrnula i na izložbeni stol žena iz sigurne kuće, koje su u proteklih deset mjeseci kroz individualne i grupne psihološke terapije i kroz radno-okupacijske terapije kreirali nakit, sapune i pletiva, a sve u cilju jačanja samopouzdanja, povećanja osjećaja pripadnosti i razvoja novih kreativnih i digitalnih vještina.