Bešlić i Leon razgovarali o dovršenju projekta izgradnje Kulturno sportskog centra u Mostaru

Gradska dvorana
Gradska dvorana

...te predstavnicima Rukometnog saveza BiH Smajom Karačićem, Stanislavom Mucićem i Draganom Miličevićem.

Na sastanku su nazočili i načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić i direktor Agencije za izgradnju kulturno-sportskog centra Edin Prašo.

Tema sastanka bila je dovršenje projekta izgradnje Kulturno sportskog centra u Mostaru, odnosno kako zatvoriti financijsku konstrukciju da bi se sportska dvorana završila i bila sprema za Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo 2013. godine, kada bi Grad Mostar bio jedan od gradova domaćina te velike sportske priredbe.

Nakon sastanka zajedno su obišli gradilište gdje su ih predstavnici izvođača radova, tvrtke Hering, i direktor Agencije Prašo upoznali s do sada završenim radovima i dinamikom gradnje.

Inače, nova dvorana površine 30.000 metara četvornih treba biti sagrađena prema svim europskim standardima. U sklopu sportske dvorane gradi se i podzemna garaža sa 700 parking mjesta.

Osim garaže, prema idejnom projektu podzemnih etaža, dvorana će imati brojne druge sadržaje. Ovisno od sporta, dvorana bi raspolagala s tri do pet tisuća mjesta, dok bi tijekom drugih manifestacija raspolagala s 6.000 sjedećih mjesta. Procijenjena vrijednost cijelog projekta je 35 milijuna maraka.

(Fena)