MO Parking: Štrajk jer im ne daju raditi

Kako se saznaje od radnika iz ovog poduzeća zbog činjenice da ni nakon šest mjeseci čekanja počnu raditi i zarađivati svoju plaću, već svaki dan "bezveze" dolaze na posao i "na prazno" naplaćuju parking, stoga su odlučili skenuti pozornost javnosti i gradskih vijećnika na svoj položaj.

Naime, Gradsko vijeće Mostara dalo je suglasnost da se osnuje poduzeće koje će urediti mirujući promet u gradu. Poduzeće je napravljeno, radnici, njih 60-tak, koji su bili višak u Gradskoj upravi pristali su bez otpremnina proći obuku i raditi na naplati parkinga. Nabavljena su pauk vozila, dobijela suglasnost od MUP-a HNŽ-e, ali sada Gradsko vijeće, točnije vijećnici SDA nedaju da MO Parking započne s radom.

Tako umjesto da poduzeće posluje s dobiti ono već pola godine ne radi, a proizvodi gubitke. U Gradskoj upravi Mostara potvrdili su nam kako je istekla Odluka o privremenom financiranju, a Proračun za 2012. godinu nije donesen, Gradska uprava neće moći isplaćivati plaće radnicima MO Parkinga.

Do sada su oni plaće dobijali od pozajmice što im je dala gradska vlast, ali kako je isteklo šest mjeseci, a nema proračuna nova pozjmica ne može se dati, osim ako vijeće opet ne donese odluku.

Ovaj slučaj jedinstven je u povijesti, jer napravljeno je poduzeće, nabavljena oprema, izabran menadžment, obučeni radnici, a Gradsko vijeće mu sada ne da suglasnost da radi već ga gura u propast, a sankcije za vijećnike nema.

S.M. Dnevnik.ba