Mesić dolazi u Mostar unatoč pozivu Bešlića i Lasića da odgodi posjet

...gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića i predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Denisa Lasića da svoj posjet odgodi - potvrđeno je Feni uz Mesićeva ureda.

Mesić bi trebao večeras u Mostaru održati predavanje na temu "Koliko Hrvatska kao članica EU i garant Daytonskog sporazuma može pomoći u opstanku cjelovite BiH".

- Kako za sada stvari stoje, Mesić će u poslijepodnevnim satima stići u Mostar te održati najavljeno predavanje - priopćeno je iz Mesićeva ureda, iz kojeg je potvrđeno kako je Mesić upoznat s pozivom čelnika Hercegovačko-neretvanske županije i Grada Mostara o odgodi posjeta.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Denis Lasić jučer su uputili zajedničko priopćenje u kojem su istaknuli kako smatraju da nije dobro vrijeme za posjet bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Mostaru te su ga pozvali da svoj posjet odgodi.

- U povodu najavljenog gostovanja gospodina Stjepana Mesića u Mostaru 7. ožujka, za koje smo doznali iz medija, držimo kako isti u trenutnim okolnostima ne može pridonijeti stabiliziranju političke i sigurnosne situacije u Mostaru i HNŽ-u. Pozivamo gospodina Mesića da odgodi svoj planirani dolazak u Mostar, jer će na taj način najbolje pomoći Mostaru i HNŽ-u - navodi se u zajedničkom priopćenju za javnost gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića i predsjednika županijske Vlade Denisa Lasića.

Predavanje Stjepana Mesića organiziraju Centar za kritičko mišljenje i portal "Tačno.net", a održat će se u hotelu "Bristol", s početkom u 18 sati.

FENA