FOTO  Klub mladih pedagoga FPMOZ-a posjetio Centar za stara i iznemogla lica Mostar

Međunarodni dan obitelji su proglasili UN 1989. godine a u svijetu je prvi put obilježen 15. 4. 1994. godine.

Ovo inače nije prvi put da KMP obilježava Dan obitelji želeći istaknuti upravo značaj obitelji, njenih članova i moći obiteljskog odgoja u današnjem društvu.

Tijekom posjete članovi su se družili sa starim licima, bakama i djedovima koji su ih dočekali sa velikim veseljem, pjesmom i toplinom svojih srdaca.

Zajedno smo razgovarali o životu, o našim obiteljima, šalili smo se te smo se na par trenutaka osjetili kao u svojoj obitelji. Ugodno druženje sa starijim ljudima koji su nas nasmijali i uljepšali nam dan i obratno, ne zaboravlja se nikad, te ih planiramo uskoro posjetiti opet i nastaviti druženje.

Preuzmimo inicijativu! "Ne odreci dobra onima kojima treba, kad možeš učiniti!" (priče Salamunove 3:27).

Kad si bio mlađi/a, možda nisi 'mogao/la‘ mnogo učiniti kako bi izgradio/la blizak odnos s bakom i djedom. No sada kad si stariji7a, vjerojatno čak i punoljetan/a, postoje brojne stvari koje bi mogao/la učiniti u tom pogledu.

Mnogi mladi jednostavno imaju negativno mišljenje o starijima, smatraju da ih je pregazilo vrijeme, da se u svojim pogledima, mjerilima vrijednosti i interesima jako razlikuju od mladih. Do čega to dovodi? Mnogi mladi s bakom i djedom jednostavno nisu onoliko bliski koliko bi to mogli biti.
S njima je svaki trenutak dragocjen!