KAOTIČNO KRIŽANJE Gužve, prometne nezgode i nesavjesni vozači

Križanje Mostar
Čitatelj

Jedna od crnih prometnih točaka, barem kada je u pitanju Mostar, sigurno je sjeverni ulaz u grad. Opasno križanje u prošlosti bilo je uzrok mnogih prometnih nezgoda, radnim danima, ali i vikendom je središte mnogih gužvi pa samim time i nesavjesnih vozača.

Iako je dodatnim videonadzorom pokušano stati u kraj vozačima koji su zaobilazak kolona pokušali ostvariti kroz drugi trak i naknadnim polukružnim okretanjem, drugi se pak ne libe preko pune linije prestići cijelu kolonu.

Jednog od njih zabilježio i naš čitatelj:

"Dokle samo čovjek može ići tako daleko da gazi sve pred sobom samo da bi se domogao svoga zadanog cilja.V eć je poznato da su na izlazu iz Mostara u pravcu sjevera, petkom i u dane vikenda velike gužve na cesti, ali se godinama po tom pitanju ništa ne radi.

Kao nekakav savjestan vozač i građanin, ukazujem na nepravilnosti i često bih u svom ne zadovoljstvu pozivao policiju da reagira i pomogne u prometu na spomenutoj dionici", navodi čitatelj portala heregovina.info.

Kaže kako je od tih apeliranja odustao jer je sve ostalo na obećanjima:

"Na tom mjestu često se događaju prometne nesreće sa većom ili manjom materijalnom štetom, pa zašto bi ona naša policija dvaput izlazila na kritično mjesto, kad mogu samo jednom. U petak sam se uvjerio u bahatost i bezobrazluk vozača sa njemačkim registarskim tablicama koji vrši očigledan prekršaj, ubacivanjem u drugu tragu ne poštujući desetke ostalih vozača koji strpljivo čekaju priključak na magistralni put M-17".

Čitatelj smatra kako bi veće kazne i povećana policijska kontrola smanjile ovakav oblik ponašanja na ovom gorućem dijelu grada koji je već odavno trebao biti na dnevnom redu prilagodbe i rekonstrukcije kako se ovakve stvari ne bi događale.