FOTO  Jesen na FPMOZ: Manifestacija koja je kulturološki obogatila grad na Neretvi

FPMOZ, Jesen na FPMOZ-u, biciklijada, FPMOZ, Jesen na FPMOZ-u
Riječ je o maninifestaciji koja je kulturološki obogatila grad na Neretvi i koja je građanima Mostara punudila nekoliko vrhunskih događanja o kojima će se dugo pričati.

Sve je počelo Biciklijadom na relaciji Kampus Mostar-Kampus Rodoč koja je organizirana povodom obilježavanja Europskog dana bez automobila.

Nakon toga uslijedila je Svečana promocija studenata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Četvrtak 29. rujna donio je Izložbu radova treće po redu likovne kolonije Krešimir Ledić.

13. listopada u mostarskoj Katedrali održana je Sveta misa povodom nove akademske godine.

18. listopada  u Kampusu Rodoč održano je stručno predavanje na kome su govorili Tomislav Pacek glasnogovornik HNS-a i Mila Horvat HNS.

Iste večeri u HD Herceg Stjepana Kosače  održana je Promocija monografije hrvatskog slikara Matka Trebotića.

FPMOZ je u petak i subota 21. i 22. listopada organizirao  Treću međunarodnu znanstvenu konferenciju Pedagogija, obrazovanje i nastava koja je održana u hotelu Mostar.

Zadnji dan manifestacije u četvratak 10. studenog donio je dva vrhunska događaja. Prvo je u Galeriji Aluminij otvorena izložba radova akademskog slikara Josipa Botteria Dinia skupa sa Ana Marijom Botteri Peruzović i
Hrvojem Markom Peruzović.

Manifestacija je završila koncertom Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučlišta u Mostaru u HD Herceg Stjepana Kosače.

Sve što je lijepo ima i svoj kraj, te je završila i ova manifestacija koja je bar za kratko  vrijeme trajanja vinula Mostar ka kulturnim visinima.

Manifestacija je održana zahvaljujući Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučlišta u Mostaru, dekanu prof. dr. sc. Mariju Vasilju, ali i svim djelatnicima i studentima fakulteta koji su sudjelovali u istoj. Sa FPMOZ-a zahvala Filozofskom fakultetu i dekanu Tomiću za pomoć u suorganizaciji manifestacije.

HERCEGOVINA.info