Hotel “Mostar” s četiri zvjezdice za godinu dana će sa starim izgledom zablistati u novom ruhu

Ovo je za Dnevni list kazao Josip Leko iz građevinske tvrtke Promark koja je izvođač radova ove velebne građevine, navodeći da će to biti hotel "hiltonske" kategorije.

Velebna građevina

- Radovi se izvode prema predviđenoj dinamici bez ikakvih problema te se završetak istih očekuje krajem travnja, odnosno početkom svibnja 2014. godine, rekao Leko navodeći kako je prizemni dio već završen.

- Iako nam vremenske prilike nisu išle na ruku, prema svim parametrima gledišta na konačan ishod i završetak cijeloga projekta, smatram da neće dolaziti do probijanja rokova, kazao je Leko, uvjeren da će već sljedeće godine u ovo doba hotel raditi punom parom.

Rekonstrukcija radova, kako je rekao, izvodi se po europskim standardima i svojim izgledom neće puno odudarati od hotela kojim se Mostar ponosio u svoje zlatno doba.

- Ovo će biti moderna verzija nekadašnjeg hotela "Mostar" iz svog najboljeg vremena i prostirat će se na četiri kata. Uradit će se 60 soba, konferencijska dvorana, restoran i slastičarnica te uz to urediti parkirališna mjesta i svakako famozna terasa koja je doprinosila izgledu samog objekta i pružala poseban ugođaj gostima, kazao je Leko.

Uvjerena kako će se hotelom ponositi cijeli grad, direktorica Radmila Blažević ističe da će pored poboljšanja arhitektonskog izgleda u Mostaru hotel otvoriti i nova radna mjesta. Međutim, o broju zaposlenih osoba nije još sa sigurnošću mogla govoriti, ali, kako ističe, za sva radna mjesta kojih neće biti malo, blagovremeno će se raspisati javni natječaj.

Višestruki značaj

- Sve što radimo želimo da bude perfektno i bez imalo odstupanja od europskih standarda koji su strogo propisani za sve europske hotele u kategoriji s četiri zvjezdice, kazala je Blažević, ponosna na ono što će ovaj hotel u svome novom ruhu donijeti rodnom joj Mostaru.

Hotel će ostati u gabaritima u kojim je bio i ranije, s tim što su napravljene neke korekcije u skladu s novim projektom koji odgovaraju na europske standarde za prestižno ime.

- Hotel će i dalje biti u znaku slova 'L' , ali će za 30 posto biti veći, pa će sad imati 60 soba, dok ih je prije bilo svega 32. Neće to biti ogroman objekt, ali će biti mnogo funkcionalniji i moderniji, kakav građani Mostara i zaslužuju, pojasnila je Blažević ne dvojeći da će biti niz sadržaja kulturnog i zabavnog karaktera te da će ljetna terasa opet biti okupljalište Mostaraca.

Dnevni list