Herceg i Bešlić na dodjeli nagrada najboljim učenicima

Ljubo Bešlić, Nevenko Herceg

...nagrada i priznanja najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola HNŽ -a koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima 2015 /2016.
Već tradicionalno petu godinu za redom Zavod za školstvo HNŽ-a, organizira dan Zavoda za Školstvo i tom prilikom nagradi najbolje učenike prigodnim poklonima. Današnjoj dodjeli nagrada pored gradonačelnika Bešlića nazočili su i predsjednik Vlade HNŽ dr. sc. Nevenko Herceg kao i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović.

Ravnatelj Zavoda za školstvo Mostar, Željko Ćorić koji je iskazao zadovoljstvo što tradicionalno po peti put za redom nagrađuju najbolje učenike, ali istovremeno iskazao i nezadovoljstvo trenutnim školskim sustavom.
-Tradicionalno, petu godinu zaredom mi organiziramo dan Zavoda za školstvo s ciljem nagrađivanja napredne djece. Nažalost, u našem školskom sustavu nema dovoljno vremena da se posveti ovakvoj djeci Trebao bi se što žurnije uvesti poseban program za ovakvu djecu. U godišnjem planu i programu škola, predviđeno je da se održava nastava za naprednu djecu, ali nažalost okruženje u kojem živimo, kao i sam sustav, više obraća pažnju na "obične" učenike.. Uspjeh đaka iz ove županije varira iz godine u godinu, ali mogu reći da naša djeca vrlo kvalitetno rade, tako da se dešava da neki učenici osvajaju nagrade iz dva ili više predmeta, što je znak da imamo darovitih učenika kojima uistinu treba posvetiti vrijeme -istaknuo je Ćorić.