GREŠKA U MOSTARU Stigli dupli računi za struju, ali s pogrešnim imenima

Računi za struju EPHZHB
Ilustracija/Hercegovina.info

Računi su ono što nas očekuje svakog mjeseca, bilo da se radi o utrošku vode, telefona, kablovske televizije, struje ... Međutim, u četvrtak (14. siječnja) stanari zgrade u Omladinskoj (Hrvatske mladeži) 26 nemalo su se iznenadili kada su na navedenu adresu, na kojoj se nalazi 16 stanova, stigle čak 32 koverte s računima za električnu energiju.

Te 32 koverte 'viška' su glasile na osobe koje nikada nisu živjele, niti trenutno žive na navedenoj adresi, što su potvrdili i domicilni stanari.

Ovim povodom kontaktirali smo Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg - Bosne (EP HZHB), interesirajući se je li došlo do neke greške, je li možda netko zloupotrijebio nečije osobne podatke ili je nešto treće posrijedi. Ovakav svojevrsni problem možda i ne bi privukao pozornost, ali da osobe na koje glase računi ne dobiju iste, narednog mjeseca bi vjerojatno dobili opomenu pred isključenje i onda bi nastali problemi.

Napominjemo, ne radi se o jednom ili dva računa, nego o ispostavljenim računima za čitavu jednu zgradu, gdje je netko mogao i zloupotrijebiti osobne podatke, a onda bi se tu trebala umiješati i policija, jer bi se radilo o kaznenom djelu.

Srećom, iz EP HZHB su poslali obavijest, te je tako ispostavljeno da je u pitanju greška. "Prilikom redovitog ažuriranja podataka o aktivnim kupcima, koji se odnose na adrese, broj kontakt telefona i sl., došlo je do pogreške prilikom koje su otiskane krive adrese na računima za postojeće aktivne kupce, na području Poslovnice Mostar.

Ostali dijelovi fakture koji se odnose na šifru kupca, te fakturiranu potrošnju su ispravno navedeni. Navedena pogreška blagovremeno je uočena i ispravljena, te nijedan naš kupac nije i neće biti oštećen. Ovom prilikom upućujemo isprike kupcima zbog pogreške", navedeno je iz Ureda za informiranje EP HZHB.

Stoga, savjet stanovnicima je da pregledaju jesu li dobili račun ili neku drugu poštansku pošiljku s ispravnim podacima. Ukoliko dođe po pogreške, kod svih nadležnih službi postoje dežurni brojevi telefona ili besplatne info linije na koje možete prijaviti reklamacije.