Gradska uprava ide na kolektivni godišnji, čekaju nas velike gužve

Mostar, Gradska uprava Mostara, socijalna služba, Gradska uprava Mostara, Ljubo Bešlić, Marko Gilja, ostavka, Gradska uprava Mostara, Mostar, godišnji odmori, gužve

Šefica Službe za opću upravu i gradska područja Azra Batlak ističe kako je korištenje prvog dijela godišnjeg odmora organizirano na način da svi zaposlenici iskoriste pravo na godišnji odmor, ali i da se osigura rad na svim šalterima u Gradskoj upravi.

Upisna groznica
Što se tiče gužvi, one su u ovom razdoblju očekivane, jer su u tijeku upisi u srednje škole i fakultete, a intenzivniji je i pritisak po pitanju dijaspore jer se u ovom razdoblju obnavlja dokumentacija. Batlak ističe da Služba već pet godina da bi izbjegla "upisnu groznicu" po službenoj dužnosti na temelju popisa učenika završnih osnovnih i srednjih škola (koje dostavi Služba za obrazovanje) dostavlja izvode iz matičnih knjiga svim osnovnim i srednjim školama u HNŽ-u, ali i pored toga zahtjevi za izvodima u svrhu upisa u osnovne i srednje škole se ponavljaju. "Navikli smo na gužve, trudimo se svakoj stranci izići u susret, međutim, gužve su i drugim institucijama koje rade sa strankama, ali se o tome pretjerano ne priča. Ako pogledate redove za zamjenu biometrijskih isprava, svi čekaju i šute. Međutim, kod nas se stranke malo ‘slobodnije' ponašaju i često iskazuju svoje nezadovoljstvo čekanjem u redu. Molimo za strpljenje i razumijevanje", rekla je Batlak za Dnevni list.

Navike stranaka
Problem navike stranaka da uvijek idu na istu lokaciju kako bi ostvarili uslugu koja im se može pružiti na više lokacija također stvara nepotrebnu gužvu na šalterima, naročito za vrijeme kolektivnih godišnjih odmora. "Lokacije na kojima se pružaju javne usluge prijema zahtjeva, ovjere potpisa, prijepisa i rukopisa kao i izdavanja izvoda iz matičnih knjiga smo već objavili na stranici Grada i proslijedili medijima, upravo iz razloga blagovremenog informiranja javnosti i ublažavanja problema gužvi", ističe Batlak.