FOTO  FPMOZ: Uspostava suradnje FPMOZ i grada Pleternice na prekograničnoj suradnji IPA II

FPMOZ: Uspostava suradnje FPMOZ i grada Pleternice na prekograničnoj suradnji IPA II

...grada Pleternice, gđu Antoniju Jozić sa suradnicima. Dekan je upoznao Gradonačelnicu o kapacitetima Fakulteta i Sveučilišta i razvojnom pravcu temeljenom na suradnji i zajedničkim projektima.

„Fakultet ovakvih potencijala je poželjan partner u projektima i koristim prigodu predložiti Dekanu zajedničku suradnju na sljedećem prekograničnom pozivu programa IPA II. Također, zahvaljujem Dekanu i pročelnici Studija doc.dr.sc. Mirjani Milićević na gostoprimstvu i pozivam studente i vodstvo Fakulteta u studijsku posjetu gradu Platernici gdje će biti naši dragi gosti" kazala je gradonačelnica Jozić.

Ovom prigodom gradonačelnica Jozić je održala predavanje „Lokalni razvoj kroz EU fondove" u okviru kolegija „Projekti EU fondova" studentima studija Turizma i zaštite okoliša.Kroz primjere dobrih praksi u implementaciji projekata istaknuta je važnost edukacije i uključivanja mladih u europske projekte. Istaknula je da je Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti prava riznica različitih znanja potrebnih u atraktivnim sektorima koji se financiraju iz europskih fondova, počevši od turizma i prirodnih znanosti, IT tehnologija, edukacijskih smjerova do suradnje sa zdravstvenim sektorom kroz edukacijsku rehabilitaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Pleternica je jedan od pet hrvatskih gradova koji su dobili nagradu u Projektu „Pametni gradovi-gradovi budućnosti", te jedini u kategoriji „Proizvodnja i inovativni pristup obnovljivim izvorima energije". Danas je vodeći grad u broju implementiranih projekata iz sredstava EU fondova. Projektima izgradnje poduzetničkog inkubatora, centra za IT tehnologije, solarnih elektrana, male hidrocentrale te niza turističkih projekata putem kojih je grad i regija prepoznata kao poželjna turistička regija Slavonije, Pleternica je dobila status razvojnog imigracijskog područja Požeške županije.

Sve fotografije u GALERIJI