FOTO  FPMOZ: Održan završni koncert baritona Marija Bevande

Marijo Bevanda

... održan je završni koncert baritona Marija Bevande.

Marijo Bevanda rođen je u Ratingenu u Njemačkoj 1982. godine. Završio je srednju Ugostiteljsku školu u Mostaru. Svoje glazbeno zvanje stječe nekonvencionalnim putem. Surađuje s domaćim umjetnicima iz svih dijelova bivše države te njemačke, austrijske hip-hop, jazz i rock scene.

Istaknuta ostvarenja je napravio sa Sovama, Mayer, Deniro, Darko Richter, Makk, Connect, H of the Stage, Malter Ego i Big band Makarska.Godine 2012. upisuje Studij glazbene umjetnosti, smjer Glazbena kultura Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, da bi godinu poslije Studij glazbene umjetnosti nastavio na smjeru Solo pjevanja u klasi redovite profesorice Nelli Manuilenko.

Nakon tri završene godine, solo pjevanje nastavlja studirati u klasi docentice Ademe Pljevljak-Krehić. Djelovao je kao član Akademskog zbora Pro Musica gdje je nastupao i kao solist. Aktivno je sudjelovao u izvedbama djela: Requiem - W. A. Mozarta; raznih autorskih djela don Dragana Filipovića, gdje se izdvaja solo uloga u prvoj operi hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine pod nazivom Diva grabovčeva (Herceg Stjepan Kosača u Mostaru 2016.; Dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 2017.) te na brojnim drugim koncertima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Italiji.

Godine 2017. sudjeluje kao solist u koreodramskom koncertu Naracije i operacije, redateljha Ivana Lea leme. Po preporuci istog odlazi u Zagreb na voice test za sinkronizaciju lika Ernesto de la cruz u Walt Disney Pictures i Pixar Animation Studios animiranom mjuziklu Coco.

U današnjem programu izvedene su izvedbe:

- G. B. Bononcini: Per la gloria d' adorarvi

- J.S. Bach: Menschen, glaubt doch dieser Gnade!

- R. Schumann: ciklus pjesama Dichterliebe

- W.A. Mozart: Donne mie, la fati a tanti

- J. Gotovac: Simina arija

Klavirska pratnja: mr. art. Amela Plosko, asist.

Klasa solo pjevanja: mr. art. Adema Pljevljak-Krehić, doc.