FPMOZ: Dan otvorenih vrata studija geografije

FPMOZ, FPMOZ, FPMOZ, studij biologije

U petak 22. ožujka 2019. u 10 sati na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (učionica 1-2) održat će se forum pod nazivom: „Zašto studirati Interdisciplinarni studij geografije?".

Forum će se održati u sklopu Dana otvorenih vrata Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti koji se već sedmu godinu organiziraju s ciljem predstavljanja studijskih programa. Poseban naglasak stavit će se na dvojbe i pitanja koja imaju budući studenti. Zašto studirati geografiju? Zašto studirati interdisciplinarni studij? Koja zanimanja proizlaze iz studija geografije? Gdje nakon studija?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dat će profesori, gosti predavači iz Republike Hrvatske i kolege iz drugih institucija. Dodatna pojašnjenja u ležernijem razgovoru zainteresirani će moći dobiti od svih sudionika Foruma, a sa studentima diplomskog studija moći će razgovarati o njihovim iskustvima i načinu studiranja.

Danas, sve zahtjevnije tržište rada zahtjeva interdisciplinarni pristup u obrazovanju. Interdisciplinarni studij geografije nudi znanja o važnosti sinergije prirode i društva i geoprostornog rasporeda u cjelini, a upravo takav pristup predstavlja ključ održivog razvoja.

Dan otvorenih vrata Studija geografije prvenstveno je namijenjen maturantima koji su u prijelomnom razdoblju izbora budućeg zanimanja i koji promišljaju o tome kako i gdje nastaviti vlastito obrazovanje. I svi ostali zainteresirani dobro su došli.