FPMOZ: Dan otvorenih vrata Studija fizike

FPMOZ, Dan otvorenih vrata st, studija fizike, FPMOZ

Fakultet prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru organizira peti po redu Dan otvorenih vrata Studija fizike 22. veljače 2019. godine s početkom u 9.00 sati (uč. 1-4)
Program se sastoji od niza radionica kojima će studenti, asistenti i profesori pokazati znanstveno, stručno i zabavno lice fizike. Fizika je jedna od najstarijih znanosti koja je kao ni jedna druga znanost omogućila razvoj tehnologije. Svijet u kojem živimo se razvija po zakonima fizike kojih smo i mi dio. Fizika nas uči posebnim postupcima i načinima razmišljanja koji nazivamo znanstvenim, koristi poseban jezik koji je temelj istraživanja i u svim drugim prirodnim znanostima.

Pored radionica pročelnica studija, prof.dr.sc. Slavica Brkić će održati predavanje za nastavnike pod naslovom "Uloga linearne funkcije u nastavi fizike". Matematika je neophodno sredstvo u nastavi fizike bez koje bi fizika bila popularna znanost i ne bi se mogla razvijati. G.Galilei je uveo matematički zapis u fiziku što je pridonijelo njezinom naglom razvoju. Bez povezivanja nastave fizike i matematike matematika će ostati bauk, a fizika najmanje omiljeni predmet.

Dan otvorenih vrata Studija fizike je prvenstveno namjenjen maturantima Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije koji uskoro završavaju srednjoškolsko obrazovanje i koji su u prijelomnom razdoblju svog obrazovanja.

Pored navedenih uzvanika radionice će biti otvorene za sve ostale zainteresirane.