FOTO  Akcija čišćenja Bunice: Za samo tri mjeseca čišćenja obale rijeke Bune, skupi se i do 500 vreća smeća

Akcija čišćenja Bunice: Za samo tri mjeseca čišćenja obale rijeke Bune, skupi se i do 500 vreća smeća
hercegovina.info

U sklopu projekta Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val, u utorak je s lokalnom zajednicom Blagaj organizirana akcija čišćenja Sportsko-rekreacijskog centra Bunica.

U akciji čišćenja sudjeluju partnerske organizacije, odnosno članovi eko udruga iz Blagaja, kao i članovi ekipe Bunica boating, te druga udruženja, neformalne grupe i građani.

Po riječima predsjednika Udruženja Novi Val Adnana Đulimana, cilj projekta HUB je animirati građane lokalnih zajednica o važnosti prirode i zaštiti okoliša uopće.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako veliki problem stvaraju male mini deponije, nesavjesni građani ali i vozači.

"Problem stvara veliki broj malih divljih deponija, nedostatak opće kulture građana, nepropisno odlaganje smeća i njegov neadekvatan odvoz, puno smeća u rijeci Bunici, te smeće na lokalnim i magistralnim putevima koje izbacuju vozači iz svojih vozila", istaknuo je Đuliman.

Po njegovim riječima, za samo tri mjeseca godišnje članovi eko udruga uz obalu rijeke Bune skupe od 400 do 500 vreća smeća.

Istodobno je pozvao građane da svoj otpad ponesu sa sobom i tako doprinesu ljepšem izgledu svog kraja.

Projekt Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Vlada Švedske.

Inače, Bunica je odavno omiljeno kupalište na području Mostara, a već dugo se nalazi u lošem i zapuštenom stanju, prenosi Fena.