VIDEO  Mladi trio u Međugorju svira duhovne pjesme, poslušajte ih

Međugorje
Hercegovina.info

Međugorje danas slavi 41. obljetnicu Gospinih ukazanja. Ljudi sa svih strana svijeta pristižu u Međugorje. Brojne smo zatekli u rano jutro kako pješice iz dalekih krajeva i teških nogu dolaze pred crkvu svetog Jakova. Svatko na svoj način proslavlja ovu veliku obljetnicu.

Tako smo šetajući ulicom koja vodi prema Brdu ukazanja naišli na jedan mladi i talentirani trojac. Oni su današnji dan odlučili provesti na ulici svirajući duhovne pjesme, pokazujući svoje glazbeno umijeće. Brojni hodočasnici se zaustave pokraj njih, fotografiraju ih, snimaju, a ostave im i poneki džeparac za sladoled ili neki sok da se mogu osvježiti.

Sadržaj se učitava...

Svi su domaći dečki, osmi su razred i najbolji su prijatelji.

"Mi smo po prvi put došli na ideju da sviramo na ulici. Vježbali smo puno, naučili smo nekoliko duhovnih pjesama i to izvodimo ovdje za hodočasnike koji prolaze", kaže nam Andrej Kvesić koji ide u glazbenu školu i svira klarinet.

Međugorje

Njegov prijatelj Ivano Miličević svira pak harmoniku.

"Ja ne idem u glazbenu školu, ispisao sam se. Bilo mi je malo pola sata vježbanja. Sada mi kući dolazi instruktor harmonike koji me uči svirati, posebno svatovske pjesme. Za današnji dan smo odlučili navježbati ove duhovne kako bi pokazali ljudima što znamo", kaže.

Međugorje

Drugi Ivano, Grbeša, zadužen je za gitaru.

"Ja pohađam glazbenu školu i usavršavam sviranje gitare. Za sada mi dobro ide", govori nam.

Međugorje

Pitamo ih kako reagiraju prolaznici.

"Neki nam plješću, neki snimaju i fotografiraju, a neki nas i ignoriraju. Uglavnom im se sviđa", kažu uz smijeh za Hercegovina.info.

Nije im ovo prvi put da zajedno sviraju.

"Nekad nas društvo pozove i na rođendane da zasviramo, ali i neke druge događaje, pa malo zasviramo", rekao nam je ovaj simpatični trojac.

Za kraj su nam dodali kako su njihovi roditelji ponosni na njih, njihovo glazbeno umijeće, volju i želju. Iz razgovora s njima možemo reći kako itekako mogu biti ponosni na svoje sinove.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.