Za vikend preko 30.000 hodočasnika u Međugorju

Medjugorje
Produženi vikend zbog Praznika rada mnogi su odlučili provesti u ovome mjestu molitve i obraćenja.

Samo jučer (nedjelja) u Međugorju je slavljeno 14 svetih misa na brojnim jezicima, a osim hodočasnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Međugorje su posjetili i hodočasnici iz Italije, Njemačke, Austrije, Francuske, Belgije, Nizozemske, Irske, Engleske, SAD-a, Kande, Brazila, Slovenije, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Indije, Konga i Libanona.

Svi oni u ovim teškim vremenima tražili su utjehu u vjeri, uvjereni kako će je pronaći upravo u Međugorju, a do Međugorja su dolazili zrakoplovima, autobusima, osobnim vozilima, motorima, biciklima, pješice, u invalidskim kolicima...

''Dugo godina već želim doći, sada sam napokon uspio i jako mi je drago zbog toga. Ovo je posebno mjesto, nigdje na svijetu kao ovdje ne osjeti se taj, toliko potrebni mir'', kazao nam je Luigi iz Italije ne želeći stati pred objektiv jer kaže ''želi sačuvati taj mir koji ovdje ima''.

I on je sa svojim prijateljima iz Napulja obilazio međugorska molitvena mjesta, Križevac, Brdo ukazanja, prostor oko crkve, grob fra Slavka Barbarića...

''Vjernik sam. I u Sloveniji idem u crkvu, čak se redovito i ispovijedam, ali nigdje ispovjed nije takva kao u Međugorju. Ne znam zašto! Nemojte me to ni pitati'', kroz smijeh nam je kazala Urška iz Kopera u Sloveniji, dodajući kako u Međugorje dolazi nekoliko puta godišnje.

I upravo su ispovijedi ono što ljude najviše dovodi u Međugorje. Veliki broj obraćenja zbio se upravo zbog međugorskih ispovijedi, a hodočasnici sve više dolaze.

Ovog vikenda nisu svi mogli ni spavati u Međugorju, pa su bili smješteni u Mostaru, a najviše hodočansika se očekuje krajem lipnja na obljetnicu ukazanja te za Festival mladih početkom kolovoza.

Samo ovoga vikenda 315 svećenika koncelebriralo je na večernjim svetim misama u crkvi sv. Jakova u Međugorju.

 Dnevnik.ba