Veličanstven novogodišnji molitveni susret u Međugorju

Prema prijavama u uredu Informacija, u molitvi su Novu godinu u Međugorju dočekali hodočasnici iz petnaestak europskih zemalja, ponajviše iz Italije, kao i manje ili veće skupine iz Koreje, SAD-a, Libanona, Hondurasa, Benina, Gane...

Nakon sv. Mise zahvalnice u 18 sati, zajednica Cenacolo uprizorila je žive jaslice na prostoru ispred crkve. U 22 sata započelo je Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, a u 23, 30 sveta Misa koju je, u suslavlju s 136 svećenika, predslavio fra Danko Perutina. Čitavi molitveni program simultano je prevođen na mnoge svjetske jezike, a novogodišnje bdijenje glazbom i pjesmom pratio je međunarodni zbor i orkestar mladih. Tisuće ovih mladih došli su u Međugorje moliti u sabranosti, daleko od buke i svjetovnoga načina slavlja.

Budući da je crkva premalena za toliko mnoštvo, u ovoj noći vjernici su ispunili Novu dvoranu i šator, a dobar dio njih sve je pratio pod vedrim nebom oko crkve i ispred vanjskoga oltara. Veliki zasloni bili su postavljeni u dvorani, pod šatorom i pored crkve. Radiopostaja „Mir" Međugorje te bojni internetski portali uživo su prenosili cijeli molitveni program.

Medjugorje.hr