Vazmeno trodnevlje u Međugorju

Misu posvete ulja u Katoličkoj Crkvi slavi samo biskup sa svećenicima u Zbornoj crkvi, odnosno Katedrali. U Međugorju, dakle, toga prijepodneva se ne ispovijeda i nema sv. Misa. Molitva Krunice u međugorskoj župnoj crkvi počinje u 17 sati, a u 18 je svečana sveta Misa Večere Gospodnje.

Nakon misnoga slavlja vjernici će imati prigodu za klanjanje i tihu molitvu uz Presveti Sakrament sve do pola noći. Prigoda sa sakrament Ispovijedi je od 16 sati do početka misnoga slavlja.

Veliki Petak - 2. travnja – Petak Muke Gospodnje. Izjutra u crkvi nema nikakvih obreda niti Ispovijedi. Put križa za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati. Poslije podne, krunica je u 17, a obredi Muke Gospodinove u 18 sati. Taj dan je u središtu križ, stoga se vjernici pozivaju na razmatranje muke, smrti i ukopa Gospodinova. Veliki petak je u Katoličkoj Crkvi dan strogoga posta i nemrsa. Ispovijed je do početka obreda.

Napomena: Po naputku našega biskupskog ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa skupljaju milodari za Svetu zemlju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika Subota - Vazmeno bdijenje - 3. travnja – Na Veliku Subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu. Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda. Molitva Krunice počinje u 20 sati, a Vazmeno bdijenje u 21 sat. Ispovijed do početka obreda. Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ''Mir'' Međugorje.

Nedjelja, 4. travnja, Uskrsnuće Gospodinovo - Svete Mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 8, 11 i 18 sati.

Medjugorje.hr