U subotu 30. obljetnica ukazanja u Međugorju

Brdo Ukazanja, Međugorje, Međugorje, molitveni program, Gospa, Međugorje, Međugorje, obljetnica, vidjelica, Gospa, Međugorje, mladfest, Međugorje, Međugorje
Središnji večernji molitveno-liturgijski program započinje u 18 sati molitvom krunice, a nastavlja se u 19 sati misnim slavljem, koju predslavi fra Zvjezdan Linić.

 

U tijeku je molitvena Devetnica u župi Međugorje. Svaki dan kroz Devetnicu u 16 sati moli se Krunica na Brdu ukazanja - Podbrdu. Večernji molitveno - liturgijski program započinje u 18 sati molitvom Krunice, sv. Misa je u 19 sati. Svaki dan kroz Devetnicu je pobožnost Klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, četvrtkom nakon večernje svete Mise, a ostale dane od 22 do 23 sata.

U petak 24.lipnja 2011. klanjanje je od 22 sata do 5 sati ujutro. Devetnica je prigoda osobite zahvale Bogu za sve milosti udijeljene preko Nebeske Majke proteklih 30 godina.

U petak 24. lipnja 2011. je uočnica Obljetnici Ukazanja i blagdan sv.Ivana. U 6 sata započinje međunarodna Hodnja Mira od samostana sv. Ante na Humcu do župne crkve sv. Jakova u Međugorju, gdje se hodočasnici očekuju oko 10 sati. Toga dana prigoda za sakrament pomirenja je tijekom dopodnevna, te od 17 sati poslije podne. Večernji molitveni program započinje molitvom krunice u 18 sati, a u 19 sati je misno slavlje koje predslavi provincijal Hercegovačke franjevačke
provincije dr. fra Ivan Sesar. Od 22 sata do 5 sati idućega dana cjelonoćno je Klanjanje u crkvi.

Za tjedna u kojem obilježavamo 30. obljetnicu najavljen je izuzetno veliki broj hodočasničkih skupina, stoga će župa biti istinsko molitveno središte svijeta.

"Vozače molimo da voze oprezno na prilaznim cestama Međugorju, te da pripaze na hodočasnike pješake na pristupnim cestama. Sve zajedno molimo, da tijekom boravka u prostoru oko crkve sv. Jakova i na ostalim molitvenim mjestima brdu Ukazanja i Križevcu, budu u istinskom duhovnom i molitvenom ozračju", stoji u priopćenju Radio postaje Mir Međugorje.