U Međugorju nestao talijanski hodočasnik

...za boravak na zraku i upoznavanje ljepota Međugorja. Volio je prirodu, razgovor s ljudima, mirnu i opuštenu šetnju. Upravo se i odlučio na jedan takav odmor. U Međugorju je došao pronaći duševni i svaki drugi mir. Na žalost, u petak oko 17 sati je prijavljen njegov nestanak. Prvo su obitelj kod koje je boravio, prijatelji i poznanici pretražili uže područje. Otišli su i do crkve da vide nalazi li se nestali u njoj, no nisu ga pronašli.

Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a, potvrdio nam je ovu informaciju. - Osoba koja je nestala je 73-godišnji talijanski državljanin. Prema informacijama kojima raspolaže MUP, nestali je bio lošeg zdravlja. U potragu za nestalom osobom uključili su se brojni policijski službenici, ali i mnoštvo onih koji su se dobrovoljno javili i uključili u potragu, kazao nam je glasnogovornik Bošnjak. Na licu mjesta u Međugorju doznali smo da se radi o Talijanu Renatu Zambelliju. Nestala osoba bila je zaljubljenik u šetnju.

Posljednja šetnja

Život sam po sebi kuje svoje planove koje ni sami ne znamo mnogo puta protumačiti. Kako nam je rečeno, s vremenom, za životu u Italiji je Zambellievo psihičko stanje postajalo sve teže, a svoj mir odlučio je na neko vrijeme pronaći u Međugorju.

Osjećao se bolje, ali još ne dovoljno da bi svoju zdravstvenu situaciju mogao proglasiti normalnom. Kako doznajemo, živio je pored jednog jezera na sjeveru Italije i to je ono što mu se posebno urezalo u pamćenje. Međugorje je poistovjetio sa svojim krajem i krenuo je u šetnju. Brojne policijske ekipe ništa nisu prepuštale slučaju, već su se uz volontere i lovce koji dobro poznaju teren uključile u potragu, no tijekom jučerašnjeg dana nestala osoba nije pronađena.

 Brojkama oko nestanaka u Međugorju se barata. Jedni govore da je ukupno nestalo sedam ljudi, drugi ističu da ih ima više, uglavnom se sve svodi na baratanje brojkama. 
Kako kažu naši sugovornici, osobe nakon izvjesnog vremena budu pronađene, ali ističu da sva ta procedura mora puno brže ići. 
Hvale ipak trud policije i svih drugih koji pomažu u potragama za nestalim osobama. Vjeruju kako će talijanski hodočasnik Renato Zambelli biti pronađen. Potragu je jučer otežavalo i promjenjivo vrijeme koje posljednjih dana stvara neprilike u čitavoj BiH.

Željko Andrijanić / Večernji List