U Međugorju lani podijeljeno više od dva milijuna pričesti

Međugorje, pričest
...19. međunarodnom susretu voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje koji će trajati do 8. ožujka.

Međugorski župnik fra Petar Vlašić je kazao: - Dobro došli u vaše i naše Međugorje. Da nije i vaše, ne biste došli u njega. Upravo zbog vašeg dolaska, vidjeli ste, iza crkve pravimo ispovjedaonice za naše hodočasnike i svećenike. Nadam se da će do početka sezone biti na usluzi našim hodočasnicima. Uskoro će biti završena i zgrada i informativnog centra. Imali su skučen prostor i radili su u ne uvjetnom prostoru u podrumu. Statistika za prošlu godinu kazuje kako je u Međugorju podijeljeno svetih pričesti 2,027.900, a na svetim misama je koncelebriralo i 41.094 svećenika.

Ovo je najjača godina do sada i po broju svetih pričesti i dolaska svećenika. Ovo mjesto još nije proglašeno svetištem. Vjerujem kako će se to uskoro dogoditi, čvrsto to vjerujem. Osobno vjerujem da će ova godina biti burna u pozitivnom smislu riječi i da će ako Bog da naša Nebeska majka Blažena Djevica Marija dati nam tu milost da će Komisija koja radi u ovoj godini dati pozitivno mišljenje u Rimu i da će odlučiti da je Međugorje sveto mjesto - svetište.

Pomozi mojoj nevjeri

Potom je o Međugorju i njegovim iskustvima u vezi s hodočasnicima odgovarao na mnogobrojna pitanja. Pet dana trajat će ovaj 19. međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje. Počeo je u nedjelju, 4. ožujka, a završava 8. ožujka. Tema ovogodišnjeg susreta je: "Vjerujem, Gospodine! Pomozi mojoj nevjeri!"

Marijan Sivrić / Vecernji.ba