U Međugorju boravi 40.000 mladih iz 49 zemalja svijeta

mladfest, Međugorje
Susret mladih svetom misom u koncelebraciji s dvojicom bivših župnika Međugorja fra Ivanom Dugandžićem i fra Brankom Radošem te s još nekoliko stotina svećenika, otvorio je hercegovački provincijal fra Ivan sesar.

"Čovjek ne može živjeti bez Boga, koliko god se trudio, u svim ponudama ovoga svijeta bez Boga nema ni cilja i samo uz Njega čovjek se ostvaruje. Zato onaj trajni poziv koji bih uputio, ne samo mladima, nego i svima koji traže smisao jest povratak Bogu", poručio je Sesar.

"Vidno i zanimljivo je da je svake godine na susretima nazočan sve veći broj mladih. Ove godine stigli su iz 49 zemalja svijeta, sa svih kontinenata, a to je pokazatelj i da mladi čovjek danas nije zadovoljan onim što mu nudi svijet i kako mu fali ono najbitnije, a to je mir duše koji mu samo Bog može pokazati", kazao je fra Ivan Sesar mostarskom Dnevnom listu, dodavši da se u Međugorju pretpostavlja i govori o nekih četrdesetak tisuća hodočasnika, što bi bio rekordan broj u svim dosadašnjim godinama.

Kako je rekao, Međugorje još jedanput pokazuje i dokazuje da je postalo jedno od najpoznatijih mjesta molitve u svijetu i okupljalište tražitelja Boga i vjere.

Susret mladih u Međugorju potrajati će do šestog kolovoza, dokad je mladima svaki dan ponuđen kompletan cjelodnevni molitveni program. Svaki dan ujutro u devet sati započinje jutarnja molitva, nakon koje slijede predavanja i svjedočanstva brojnih obraćenika i članova zajednice Cenacolo. Od podne do 16 sati slijedi odmor, nakon čega u 17 sati započinje krunica, sveta misa i klanjanje. Cijelo vrijeme trajanja susreta osiguran je simultani prijevod na petnaest jezika, a prijevod prenose međugorski radio Mir i Radio Marija.

Prilikom otvaranja festivala mladi iz 49 zemalja pozdravili su svoje sunarodnjake iz Australije, Austrije, Belgije, Češke, Egipta, El Salvadora, Engleske, Francuske, Hondurasa, Hong Konga, Hrvatske, Indije, Irske, Italije, Kanade, Kine, Konga, Koreje, La Guadeloupe, La Reuniona, Latvije, Litve, Libanona, Mađarske, Makaa, Malezije, Malte, Martinique, Meksika, Nizozemske, New Zealanda, Njemačke, Norveške, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Sri Lanke, Škotske, Španjolske, Švicarske, Ukrajine, USA.