U Majčinom selu obilježen Dječji tjedan

Međugorje, majčino selo

U sklopu obilježavanja Dječjega tjedna u Majčinu selu u Međugorju organizirana je dodjela nagrada za najbolje dječje likovne radove na temu "Kad odrastem želim biti...". Prvu nagradu dobila je Selma Mučište iz JU ''Dječji dom Mostar'', drugu Antonio Spajić iz Majčina sela, a treću Doris-Benedikta Ćavar iz Doma ''Ivan Pavao II.''.

Prigodne darove nagrađenim učenicima, te televizijske prijamnike ustanovama koje brinu o djeci bez roditeljske skrbi uručile su predstavnice Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Vlade HNŽ, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Pomoćnica županijskog ministra za socijalnu skrb Alma Kozo pozdravila je nazočne i čestitala nagrađenim učenicima.

"Tradicionalno, u prvom tjednu listopada, mnogobrojnim aktivnostima obilježavamo Dječji tjedan na području cijele Federacije te, naravno, i mi na području Hercegovačko-neretvanske županije. Cilj Dječjega tjedna je promicanje dječjih prava na različnim razinama, usmjeravanje pozornosti javnosti na prava, potrebe i mjesto djece u društvu, kao i na njihovo aktivno sudjelovanje u projektima lokalne zajednice", kazala je Kozo.

Ravnatelj Majčina sela fra Dragan Ružić poručio je kako se djecu mora slušati redovito, a ne samo na prigodne datume.

''Ne zaboravimo uzeti u obzir dječju perspektivu svaki puta kad se bavimo djecom. Slušajmo što nam ona imaju reći. Izborimo se za to da se mišljenja djece slušaju redovito, a ne samo prigodno. Djeca su budući odrasli građani, ali već danas bitni članovi društva. Pokažimo im to u svakoj prigodi u kojoj donosimo odluke koje će utjecati na njihov život'', kazao je fra Dragan.