FOTO  Sveučilište Hercegovina dodjelilo počasni doktorat gosp. Antonu Kikašu

anton kikaš, sveučilište hercegovina

Počasni doktorat, prvi koji ova ustanova dodjeljuje, dodijeljen je gosp. Antonu Kikašu za izuzetne rezultate u promicanju hrvatske nacionalne svijesti, posebice hrvatskoga jezika i kulture, te promicanju znanosti i struke u području geodezije, građevine i arhitekture.

Rektor Sveučilišta Hercegovina, prof. ddr. Milenko Kundačina, dodijelio je počasni doktorat gosp. Antonu Kikašu na svečanoj ceremoniji koja  je danas održana u svečanoj dvorani Sveučilišta Hercegovina u Bijakovićima.

Nakon dodjele  gosp. Anton Kikaš održao je govor u kome se zahvalio Sveučilištu Hercegovina na ovom visokom priznanju za što je dobio dugotrajan aplauz.

Radno predsjedništvo Sveučiljišta Hercegovina činili su Rektor Milenko Kundačina, dekanica Antonija Krtalić i dekan Gordan Radić.

Gosp. Anton Kikaš je postao poznat i popularan diljem bivše Jugoslavije, kad su ga vojnici JNA, u kolovozu 1991. godine, u Zagrebu, u zračnoj luci, uhitili i optužili za djelovanje protiv Jugoslavije. O njemu je snimljeno više filmova, napisano i napravljeno mnoštvo novinarskih reportaža, intervjua, ali je dijelu javnosti također poznato da je gosp. Kikaš jedan od najuspješnijih hrvatskih biznismena u dijaspori i veliki humanist.

HERCEGOVINA.info