Svetom misom na Križevcu završen 25. molitveni susret mladih u Međugorju

brdo ukazanja
brdo ukazanja

Mladifest je održan pod geslom „Evo ti Majke".


Na Festivalu u Međugorju ove godine okupili su se desetci tisuća mladih iz 60-ak zemalja. Program Mladifesta započinjao je jutarnjom molitvom u 9 sati, a nastavljao se svjedočanstvima, pjesmom i poukom kršćanskoga života. Program se nakon podnevne stanke nastavljao u 16 sati, nakon čega su mladi sudjelovali u molitvi krunice u 18 sati. Svakodnevni središnji susret bila je sv. misa u 19 sati. Svetu misu otvaranja 31. srpnja predslavio je i propovijedao dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. U petak, subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak večernju svetu misu predslavili su ovogodišnji mladomisnici don Tomislav Zubac, fra Hrvoje Miletić, fra Goran Azinović, fra Bojan Rizvan, fra Dario Galić, a propovijedao fra Ante Vučković. Najviše svećenika sv. misu je suslavilo u ponedjeljak, njih 534.

U subotu, 2. kolovoza nakon večernje svete mise održana je procesija oko vanjskog oltara, ove godine nije bilo procesije kroz župu. U nedjelju 3. kolovoza predstavu za mlade ''Credo'' izveli su članovi zajednice Cenacolo, a u njihovoj organizaciji prikazan je i film o povijesti Festivala .

Svećenici sa svih kontinenata veliki dio svoga vremena bili su na raspolaganju mladima za sakrament pomirenja. Događaje Festivala glazbom i pjesmom pratio je Međunarodni zbor i orkestar pod ravnanjem prof. Damira Bunoze u kojemu su bili mladi iz 24 zemlje, Australije, Malte, Brazila, Koreje i drugih zemalja. Molitva krunice i molitva vjernika prevođena je na 25 jezika. Festival je simultano prevođen na 17 jezika, a izravno su ga prenosile mnoge radiopostaje i Internetski portali.

medjugorje-info