Službeno otvorena autobusna stanica u Međugorju

Tom prigodom načelnik Jerkić kazao je kako potreba za otvaranjem novih stajališta na autobusnoj stanici u Međugorju postoji već duže vrijeme.

"Otvaranjem novih autobusnih stajališta bit će poboljšana sigurnost prometa i građana u Međugorju koje je danas jedno od najposjećenijih turističkih destinacija u BiH", kazao je Jerkić, dodavši kako autobusna stanica u Međugorju neće prihvaćati autobuse koji dovoze hodočasnike već samo one koji prevoze lokalno stanovništvo.

"Danas nazočimo ceremoniji otvaranja projekta koji je izabran od strane građana kao njihov prioritet. Ponosni smo što smo sudjelovali u ovom projektu i omogućili financiranje jednog njegovog djela", kazao je tijekom svečanosti Craig Buck.

Obraćajući se nazočnima u ime SIDA-e Mario Vignjević je izrazio nadu da će tri stajališta na autobusnom kolodvoru u Međugorju biti malo, te kako će uskoro trebati graditi još stajališta.

Projekt otvaranja autobusne stanice u Međugorju dio je druge faze Projekta upravne odgovornosti (GAP II) koji su podržali USAID, Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA) i Veleposlanstvo Kraljevine Holandije u BiH. GAP je osigurao 34 000 dolara, a općina Čitluk 51 000 dolara. Izgradnja autobusne stanice u Međugorju odabrana je kao prioritet među velikim brojem predloženih projekata.

(Fena)