Skandalozno: Federacija bi lovu iz Međugorja, bez da je u njega uložila pfeninga

Međutim, prihod od turizma se nije povećao, javlja Deutsche Welle. Međugorje je, kao najposjećenija turistička destinacija u Bosni i Hercegovini, samo vrh ledenog brijega i najbolje ilustrira opću pojavu neprijavljivanja gostiju, koja je prisutna u cijeloj zemlji, kaže Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističke zajednice FBiH.

"Naše procjene su da Međugorje ima oko milijun ipol posjetitelja i 4-5 milijuna ostvarenih noćenja. Međutim, to su podaci koji ostaju u sivoj zoni." - govori Hadžiefendić Mešić za Deutsche Welle.

Očito da je glasnogovornica zaboravila napomenuti kako ta ista Federacija od svog osnutka nije u ovo mjesto uložila niti jednog pfeninga, osim što svake godine na račun PDV-a s područja općine Čitluk odnesu preko 35 milijuna KM, a sasvim mizeran iznos vrati u proračun općine.

Od Hadžiefendić Mešić nećete čuti kako Međugorje od boravišne pristojbe ne vidi niti marke, jer je raspodjela prikupljenog novca 25% Federaciji i 75% Županiji... Isto tako je zaboravila napomenuti kako je Međugorje jedino mjesto u BiH, ali vjerojatno i u svijetu koje je besplatno ugostilo hodočasnike iz siromašnih zemalja.

Brotnjo.info